Al doilea mare dosar DNA pe infracţiuni de corupţie din ASSMB. Vizată de DNA: Oana Gabriela Sivache, o apropiată a lui Vlad Voiculescu

  • Procurorii Secţiei I a DNA au declanşat a doua anchetă pe potenţialele fapte de corupţie din ASSMB
  • Percheziţiile DNA vizează potenţiale practici ilicite în derularea procedurilor de achiziţie publică, prin implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT
13564 afișări
Imaginea articolului Al doilea mare dosar DNA pe infracţiuni de corupţie din ASSMB. Vizată de DNA: Oana Gabriela Sivache, o apropiată a lui Vlad Voiculescu

Al doilea mare dosar DNA pe infracţiuni de corupţie din ASSMB. Vizată de DNA: Oana Gabriela Sivache, o apropiată a lui Vlad Voiculescu

Procurorii Secţiei I a DNA fac astăzi o serie de percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la sediul Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Luca” din Bucureşti şi la sediul Spitalului Clinic Colţea din Bucureşti, vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT.

Potrivit unor surse judiciare, vizată de ancheta DNA este Oana Gabriela Sivache, directorul general al ASSMB, numită în funcţie cu sprijinul lui Vlad Voiculescu, vicepreşedinte USR şi preşedinte al USR Bucureşti.

Procurorii suspectează că în anul 2023, în vederea instalării unui sistem informatic, au fost viciate procedurile de achiziţie publică organizate pentru implementarea sistemului de colectare şi procesare a datelor medicale, în spitalele din administrarea municipalităţii.

Procurorii cred că în acest caz s-ar fi comis mai multe acte clasice de corupţie şi, în acest sens, cu acordul judecătorilor, ridică în cadrul percheziţiilor mai multe medii de stocare, contracte şi înscrisuri.

În septembrie 2023, DNA a mai instrumentat un dosar cu privire la presupuse face de corupţie comise în ASSMB, în care colaborator al procurorilor a fost chiar Oana Gabriela Sivache, cea care a sesizat problemele la DNA pe 5 aprilie 2023.

Ulterior, pe 6 decembrie 2023, Secţia I a DNA l-a trimis în judecată pe Cristian Plută, fostul director adjunct al ASSMB, şi pe alte 3 persoane pentru fapte de corupţie. Plută, arestat preventiv, a fost acuzat oficial de comiterea a trei fapte de luare de mită şi de permiterea unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Primul dosar DNA vizând acte de corupţie din ASSMB a fost trimis spre judecata Curţii de Apel Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici