Avocaţii lui Ion Iliescu, la Parchet pentru a studia dosarul mineriadei din iunie 1990

Avocaţii lui Ion Iliescu s-au prezentat, marţi, la Parchetul instanţei supreme, pentru a studia dosarul în care fostul preşedinte a fost pus sub învinuire cu privire la evenimentele din iunie 1990.

3 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Ion Iliescu, la Parchet pentru a studia dosarul mineriadei din iunie 1990

Avocaţii lui Ion Iliescu, la Parchet pentru a studia dosarul mineriadei din iunie 1990

Ion Neagu, unul dintre avocaţi, a declarat că este greu să se demonstreze vinovăţia fostui preşedinte care este învinuit pentru participaţie improprie la omor deosebit de grav. El a explicat că trebuie ca procurorii să demonstreze că Ion Iliescu ar fi determinat, cu intenţie, unele persoane să săvârşească, cu vinovăţie, faptele respective.

Avocatul a arătat că în dosarul privind cei patru morţi din ziua de 13 iunie 1990, au fost cercetate deja câteva persoane şi că nu înţelege cursul pe care l-a luat această anchetă care a dus la implicarea lui Ion Iliescu.

Totodată, Neagu a invocat Convenţia europeană a drepturilor omului, potrivit căreia, atunci când anumite fapte sunt săvârşite în condiţii de violenţă, nu se poate aprecia că se săvârşesc infracţiuni deoarece sunt nişte conjuncturi speciale, nefericite.

Potrivit avocatului, această prevedere este favorabilă lui Ion Iliescu deoarece, în calitate de şef al statului, acesta avea de ales între a privi pasiv la atacarea instituţiilor statului şi, respectiv, între a interveni în situaţia respectivă.

Neagu a adăugat că, săptămâna viitoare, Ion Iliescu se va prezenta pentru audiere, până atunci avocaţii săi urmând să studieze dosarul pentru puntea formula apărarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici