Beny Steinmetz e liber. Ciprul respinge cererea de extrădare în România a omului de afaceri israelian

Instanţa cipriotă l-a eliberat pe omul de afaceri israelian, Beny Steinmetz, din custodia autorităţilor.

389 afișări
Imaginea articolului Beny Steinmetz e liber. Ciprul respinge cererea de extrădare în România a omului de afaceri israelian

Judecătorii au admis apelul depus de Steinmetz şi au refuzat astfel predarea sa către România. Decizia Tribunalului din Larnaca este definitivă.

Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

Poliţia cipriotă l-a reţinut pe aeroportul din Larnaca în baza unui mandat european de arestare emis în 2021 de Curtea de Apel Braşov.

Anul trecut, Curtea de Apel de la Atena a respins cererea autorităţilor române de extrădare a miliardarului israelian iar acelaşi lucru l-au făcut şi autorităţile italiene.

Numele lui Beny Steinmetz a apărut şi în scandalul Panama Papers. Dezvăluirile în care a fost invocat numele miliardarului israelian au vizat tranzacţii necorespunzătoare şi potenţiale fapte de corupţie în Sierra Leone, Republica Democrată Congo şi Guineea.

În 2020, printre cei condamnaţi definitiv de ÎCCJ, în dosarul „Ferma Băneasa”, s-au numărat Remus Truică (7 ani de închisoare cu executare), Prinţul Paul al României ( 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz ( fiecare cu câte 5 ani de închisoare cu executare).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici