Boureanu şi Berceanu au dat detalii procurorilor despre semnăturile la moţiunea de cenzură a PD

Senatorul democrat Radu Berceanu şi vicepreşedinte PDL Cristian Boureanu au dat detalii, miercuri, procurorilor, despre semnăturile de susţinere a moţiunii de cenzură a PD din iunie anul trecut, politicienii fiind convocaţi ca urmare a unei sesizări a senatorului PRM Gheorghe Funar.

6 afișări
Imaginea articolului Boureanu şi Berceanu au dat detalii procurorilor despre semnăturile la moţiunea de cenzură a PD

Boureanu şi Berceanu au dat detalii procurorilor despre semnăturile la moţiunea de cenzură a PD

Ce doi politicieni au fost întrebaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme în legătură cu persoanele care au susţinut moţiunea, informează Biroul de Presă al Ministerului Public.

Senatorul PRM Gheorghe Funar susţine, într-un denunţ penal adresat procurorului general al României, că PD şi PLD au falsificat mai multe semnături de pe lista de susţinere a moţiunii de cenzură a PD.

Într-un denunţ penal "împotriva persoanelor care au semnat în fals tabelul anexă la moţiunea de cenzură şi a celor care s-au asociat la săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals", Funar afirmă că au fost falsificate semnăturile mai multor parlamentari care apar pe tabelul respectiv.

El a dat ca exemplu cazul senatorului Ioan Talpeş, despre care arăta că este plecat de mai multe zile din ţară, într-o delegaţie în străinătate.

De asemenea, Funar a mai dat ca exemplu cazurile a zece senatori şi deputaţi care apar pe tabelul respectiv, dar care în ultimele cinci zile din luna mai nu fuseseră în Bucureşti , întrucât aceştia au rămas în circumscripţiile electorale.

Senatorul PRM Gheorghe Funar solicitase Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să-i dea informaţii despre situaţia prezenţei în ţară sau în Capitală, în perioada 28 mai-2 iunie, a 13 deputaţi a căror semnătură se află pe moţiunea de cenzură a PD. Funar cerea conducerii Camerei să-i comunice dacă în această perioadă deputaţii Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi, Marian Jean Marinescu, Mircea Coşea, Cristian Boureanu, Gabriel Sandu, Sorin Paveliu, Dan Buzatu, Dragoş Ujeniuc, Cornel Ştirbeţ, Vasile Pruteanu, Costel Ovidenie, Ion Stoica, au fost plecaţi în străinătate sau nu au fost în Bucureşti.

"Pentru care dintre parlamentari apar în moţiune semnăturile scanate? Pentru care dintre parlamentari se apreciază că le-au fost falsificate
semnăturile?", se întreba Gheorghe Funar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici