Candidaţii propuşi pentru un loc la CCR, în locul lui Valer Dorneanu, vor fi audiaţi miercuri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

417 afișări
Imaginea articolului Candidaţii propuşi pentru un loc la CCR, în locul lui Valer Dorneanu, vor fi audiaţi miercuri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Cei trei candidaţi propuşi pentru funcţia de judecător CCR în locul lui Valer Dorneanu, actualul preşedinte, Bogdan Licu (PSD), Cristi Danileţ (USR) şi Ioan Sabău-Pop (AUR) vor fi audiaţi miercuri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Votul în plen va fi dat săptămâna viitoare.

PSD l-a propus pentru această funcţie pe prim-adjunctul Procurorului General, Bogdan Licu, USR - pe judecătorul Cristi Danileţ, iar AUR, pe prof. univ. Ioan Sabău-Pop.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru această funcţie a fost 26 aprilie.

Comisia juridică are termen de depunere a raportului 29 aprilie, iar votul în plen va fi dat săptămâna viitoare.

Mandatul de judecător la CCR al lui Valer Dorneanu expiră pe 10 iunie.

Tot în iunie expiră şi mandatele judecătorilor Mona Pivniceru şi Daniel Morar.

Nominalizarea pe locul Monei Pivniceru va fi făcută de către Senat. PNL o propune de senatoarea Iulia Scântei, iar USR pe fostul consilier prezidenţial Péter Eckstein-Kovács, avocat.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să nominalizeze un candidat pentru locul lui Daniel Morar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
audieri,
ccr,
danilet

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici