Chiuariu acuză DNA că prezintă trunchiat nota inspectorilor CSM

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, acuză Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că prezintă trunchiat datele din Inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scoţând din context anumite chestiuni.

3 afișări
Imaginea articolului Chiuariu acuză DNA că prezintă trunchiat nota inspectorilor CSM

Chiuariu acuză DNA că prezintă trunchiat nota inspectorilor CSM

Ministerul Justiţiei (MJ) precizează, într-un comunicat, faptul că are dreptul de a cere informaţii de la DNA în baza articolului 69 alineatul 1 şi 2 din Legea 304 /2004 privind organizarea judiciară.

În nota inspecţiei judiciare a CSM se arată că solicitările ministrului Justiţiei "s-au înscris în limita legii". Acest lucru a fost confirmat şi de procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, care a declarat inspectorilor că "a discutat cu ministrul justiţiei despre aspectele care au constituit obiectul convorbirii telefonice dintre procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi ministrul Tudor Chiuariu, şi faţă de opiniile exprimate de acesta, a considerat că solicitările se înscriu în limita legii", arată MJ.

Potrivit MJ, Inspecţia CSM nu a stabilit nicio legătură între intervenţiile telefonice ale ministrului Justiţiei şi momentul rezolvări unor dosare importante, aşa cum se insinuează în comunicatul DNA. Mai mult, Inspecţia judiciară a subliniat, în nota din 3 septembrie 2007 referitor la obiecţiile formulate de Morar cu privire la verificări, că "actele şi faptele ministrului justiţiei nu au fost în legătură cu atribuţiile de ordin procesual penal ale procurorului şef ori ale procurorilor DNA".

Pasajul din raport, potrivit căruia cererea de revocare din funcţie a procurorului şef al Secţiei pentru combaterea infracţiunilor asociate actelor de corupţie, Florin Doru Ţuluş, ar fi fost "total disproporţionată în raport cu eficientizarea luptei anticorupţie", a fost considerat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii ca fiind neîntemeiat şi a fost eliminat din varianta aprobată a raportului Inspecţiei judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici