Comisarul Ioan Bucur, trimis în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în arest preventiv, a şefului Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa din cadrul IGPR – Direcţia Poliţiei Transporturi, comisarul Ioan Bucur, pentru luare de mită, a informat, luni, DNA.

2 afișări
Imaginea articolului Comisarul Ioan Bucur, trimis în judecată

Comisarul Ioan Bucur, trimis în judecată

Potrivit Biroului de presă al DNA, din probele administrate în cadrul urmăririi penale a rezultat că la data de 3 septembrie 2007, Ioan Bucur, a pretins o mie de euro, cu titlu de mită, pe fondul desfăşurării procedurii administrative de cercetare disciplinară a denunţătorului, un ofiţer de poliţie din aceeaşi unitate.

În schimbul acestei sume, Bucur ar fi trebuit să înlesnească aplicarea unei sancţiuni disciplinare mai blânde şi anume amânarea promovării în gradul profesional următor sau funcţii superioare, pe o perioadă de un an.

Potrivit DNA, denunţătorul era cercetat disciplinar în urma apariţiei într-un săptămânal a unui articol în care se făcea cunoscut că acesta a încercat să o determine pe reprezentanta unei societăţi comerciale, care reclamase o posibilă infracţiune, să intre în relaţii de afaceri cu o persoană recomandată de el.

Denunţătorul afirmase despre persoana recomandată că ar fi finul unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul poliţiei rutiere.

Comisarul-şef de poliţie s-a ocupat de desemnarea în Consiliul de disciplină a unor persoane care să fie de acord cu aplicarea unei sancţiuni disciplinare favorabile denunţătorului, sancţiune prevăzută în Legea 360/2002 privind Statului poliţistului.

În plus, Bucur l-a sfătuit pe denunţător în legătură cu atitudinea pe care urma să o adopte în faţa Consiliului, iar pe 6 septembrie a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la denunţător suma de o mie de euro, dată în scopul amintit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici