Corina Voiculescu poate depune la dosar nota DNA către SRI

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a admis, marţi, cererea Corinei Voiculescu de a fi depusă la dosar nota transmisă de Direcţia Naţională Anticorupţie către Serviciul Român de Informaţii, în procesul în care îl acuză pe Daniei Morar că ar fi solicitat să-i fie ascultate ilegal telefoane.

5 afișări

La termenul de marţi, apărătorul fiicei preşedintelui PC, Dan Voiculescu, avocatul Liliana Apostolescu a solicitat depunerea la dosar a notei respective, din 6 martie 2006, iar apărătorul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, nu s-a opus acestei cereri, spunând că documentul nu este un secret de stat şi că ar fi util acestei cauze pentru a se vedea ce conţine.

Instanţa a admis solicitarea făcută de apărătorul Corinei Voiculescu.

Avocatul Liliana Apostolescu a mai solicitat instanţei să-l audieze pe Daniel Morar, cerere respinsă de instanţă pe motiv că nu este utilă.

Apărătorul procurorului şef al DNA a cerut respingerea acţiunei reclamantei, ca inadmisibilă, susţinând că Daniel Morar nu este pârât în nume propriu, ci în calitatea pe care o are.

Dezbaterile vor continua pe 6 noiembrie, termen până la care la dosar ar trebui depusă nota DNA către SRI.

Plângerea Corinei Voiculescu a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 1 în data de 12 iulie 2007. Dosarul în care ea cere daune morale a fost, marţi, la cel de-al doilea termen de judecată.

Fiica mai mică a preşedintelui conservator, Corina Voiculescu, a depus în 19 aprilie 2007, la Secţia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o plângere împotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care îl acuză de infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Practic, în acea plângere Corina Voiculescu arată că procurorul şef al DNA i-a încălcat dreptul la imagine atunci când i-a cerut în mod direct şefului adjunct al SRI, Florin Coldea, date despre viaţa ei privată, dar şi despre activitatea profesională, şi asta în condiţiile în care ea nu face obiectul niciunui dosar penal al DNA.

Mai mult, Corina Voiculescu susţine că i-au fost încălcate o serie de drepturi garantate de Constituţie, libertatea individuală, secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice şi dreptul la viaţă privată.

Pe de altă parte, Daniel Morar susţine în întâmpinarea depusă la dosarul cauzei că DNA a respectat legea atunci când a făcut adresele la SRI şi că nu a încălcat dreptul de imagine al fetei lui Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici