Criminalul "cu tabla de şah", condamnat la închisoare pe viaţă

Rusul Alexander Pichushkin, acuzat de comiterea a 48 de crime şi trei tentative de omor, a fost condamnat, luni, de Tribunalul din Moscova la închisore pe viaţă, a anunţat judecǎtorul Vladimir Oussov, preluat de AFP.

9 afișări
Imaginea articolului Criminalul "cu tabla de şah", condamnat la închisoare pe viaţă

Criminalul "cu tabla de şah", condamnat la închisoare pe viaţă

Dupǎ pronunţarea verdictului, judecǎtorul l-a întrebat pe acuzat dacă a înţeles toate acuzaţiile.

"Nu sunt surd", a răspuns Pichushkin, supranumit şi "criminalul cu tabla de şah". La auzirea verdictului, rusul nu a părut deloc afectat, ba chiar a schiţat un zâmbet maliţios.

Zeci de apropiaţi ai victimelor criminalului în serie au ascultat verdictul în tǎcere. Cei 12 juraţi l-au declarat vinovat în unanimitate şi au adăugat că rusul nu merita indulgenţă. Bărbatul a ucis din plăcere, declarând că prima dată când a luat o viaţă a fost ca şi cum s-ar fi îndrăgostit.

Potrivit procurorilor, acesta ademenea victimele în Parcul Bitsevsky din Moscova, unde le dădea să bea votcă şi apoi le spărgea capetele cu un ciocan sau le arunca în gurile de canalizare. Criminalul prefera persoanele din grupurile sociale defavorizate, majoritatea în vârstă şi dependente de alcool sau de droguri.

De obicei, dispariţia victimelor nu era cunoscută timp de câteva luni, pentru că acestea nu avea familie. Pichushkin a ademenit victimele în parc spunând că are nevoie de companie în timp ce bea în memoria unui câine mort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici