DIICOT a finalizat dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”

  • DIICOT a anunţat finalizarea dosarului Cocaina de la Marea Neagră.
  • Procurorii au anunţat destructurarea unei reţele internaţionale de trafic de droguri care aducea cocaină.
  • Dosarul fusese deschis în martie 2019, după ce o barcă cu peste o mie de kg de cocaină s-a răsturnat pe plaja din Sfântu Gheorghe.
1812 afișări
Imaginea articolului DIICOT a finalizat dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”

DIICOT a finalizat dosarul Cocaina de la Marea Neagră FOTO Poliţia Română

DIICOT a anunţat finalizarea dosarului Cocaina de la Marea Neagră.  
 
„În perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetăţean libanez cu reşedinţa în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneşti ale Mării Negre şi de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracţionale responsabile cu transportul acesteia spre ţări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa", scrie în rechizitoriul DIICOT.
 
DIICOT a anunţat destructurarea unei reţele internaţionale de trafic de droguri care aducea cocaină din America de Sud prin România pentru a o distribui în Europa de Vest, Olanda, Belgia, Spania şi în ţări din Balcanii de Vest.
 
În comunicatul de presă al DIICOT, procurorii au trimis în judecată mai mulţi cetăţeni români, spanioli şi un ucrainian care se ocupau de traficul de droguri, dar şi cetăţeni sârbi care se ocupau de transport.
 
În dosar au fost trimişi în judecată şi doi poliţişti rutieri din Ilfov, Bobîrnea Costinel Tudorel şi Popaene Constantin Cătălin, care au luat mită pentru a nu amenda unul din traficanţi când l-au depistat în trafic în timp ce conducea cu permis necorespunzător şi avea în remorcă o cantitate importantă de droguri. 
 
În 2019, operaţiunea de recuperare a fost întreruptă de faptul că una dintre bărci, ce conţinea cantitatea de aproximativ 1.040 kg cocaină, s-a răsturnat în zona plajei din localitatea Sf.Gheorghe, judeţul Tulcea, moment în care autorităţile s-au sesizat şi au fost demarate investigaţiile în cadrul operaţiunii „GRIMM BROTHERS”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici