DNA trimite în judecată patru directori de la Romsilva

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova - Biroul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a patru directori de la Direcţia Silvică Mureş din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, pentru o pagubă de 95.450 de euro.

1 afișare
Imaginea articolului DNA trimite în judecată patru directori de la Romsilva

DNA trimite în judecată patru directori de la Romsilva

Cei patru directori şi alţi patru inculpaţi sunt acuzaţi de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu prin care au cauzat instituţiei un prejudiciu 219.536,27 de lei (aproximativ 95.450 de euro), informează Biroul de presă al DNA.

Astfel, au fost trimişi în judecată următorii inculpaţi: Iona Anton Dogaru, director la Direcţia Silvică Tg. Mureş, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită şi pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată; Tudor Valeriu Herlea, director tehnic la Direcţia Silvică Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată; Felician Cotyso Străuţ, director comercial la Direcţia Silvică Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată; Teodor Biscoş, director economic la Direcţia Silvică Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată; Vasile Nistor, tehnician silvic la Direcţia Silvică Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată; Alexandru Pumnuţ, director general la SC TM GIP Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită; Mihail Sandor, administrator la SC Fune Serv Tg. Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată; George Andrei Dinea, administrator la SC Creative Art Sântana de Mureş, pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită.

DNA arată că din probele administrate în faza de urmărire penală s-a stabilit că în perioada 1999-2002, cu prilejul proiectării, contractării, executării şi recepţionării lucrărilor de modernizare şi reabilitare a sediului Direcţiei Silvice Tg. Mureş, cei patru directori, având atribuţii de conducere şi control, au primit diferite foloase materiale pentru ca în schimb să înlesnească obţinerea de contracte de către mai multe societăţi comerciale, prin organizarea de selecţii formale, cu nerespectarea prevederilor privind achiziţiile publice.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici