Dosarul fostului ministru de Interne Mihai Chiţac, finalizat

Dosarul în care fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, este acuzat de implicare în evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a şase persoane, a fost finalizat, Secţia Parchetelor Militare urmând să întocmească rechizitoriul şi să-l înainteze instanţei.

1 afișare
Imaginea articolului Dosarul fostului ministru de Interne Mihai Chiţac, finalizat

Dosarul fostului ministru de Interne Mihai Chiţac, finalizat

În 18 iunie, fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, a dat o declaraţie de învinuit în dosarul privind moartea a şase persoane în timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Miercuri, Mihai Chiţac a fost convocat la Secţia Parchetelor Militare, unde i-a fost prezentat materialul de urmărire penală de către procurorii militari.

În acest dosar mai sunt vizaţi generalul (r) Gheorghe Andriţa - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Poliţie în rezervă Călin Traian Ştefan (decdat între timp-n.r.), Costea Dumitru şi Constantin Vasile.

Între 13 şi 15 iunie 1990, în timpul evenimentelor din Bucureşti, au fost ucise şase persoane, alte câteva zeci au fost rănite, iar clădirile Poliţiei Capitalei şi Ministerului de Interne, precum şi sedii de partide şi alte instituţii importante ale statului au fost devastate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici