Dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de Aviaţia Utilitară ar putea ajunge la Parchet

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca cererea de revizuire formulată de Miron Mitrea în dosarul cu Aviaţia Utilitară să fie trimis Parchetului instanţei supreme pentru cercetarea prealabilă, însă hotărârea nu este definitivă.

1 afișare
Imaginea articolului Dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de Aviaţia Utilitară ar putea ajunge la Parchet

Dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de Aviaţia Utilitară ar putea ajunge la Parchet

Hotărârea ICCJ a fost luată conform articolului 397 din Codul de procedură penală care arată că cererea de revizuire se adresează procurorului de la
Parchetul de pe lângă instanţa care a judecat cauza în primă instanţă.

Astfel, în acest caz, cererea trebuia adresată Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea ICCJ poate fi contestată la completul de nouă judecători.

În noiembrie 2006, Miron Mitrea a adresat această cerere direct instanţei supreme, avocaţii invocând în faţa magistraţilor neconstituţionalitatea articolului 397 din Codul de procedura penală.

Instanţa supremă a trimis dosarul la Curtea Constituţională care a decis că articolul criticat este constituţional.

Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de decizia Curţii Constituţionale şi a hotărât ca cererea de revizuire sa fie trimisă, potrivit
procedurii, Parchetului instanţei supreme, pentru cercetarea prealabilă.

Potrivit Codului de procedură penală, după efectuarea actelor de cercetare necesare, procurorul înaintează cererea de revizuire şi întreg materialul cercetării, împreună cu concluziile sale, instanţei competente să judece cererea de revizuire.

Concluziile procurorului pot fi pozitive sau negative. El poate semnala tardivitatea cererii sau inadmisibilitatea acesteia. Indiferent de concluzii, procurorul este obligat să sesizeze instanţa de judecată competentă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici