Dumitru Buzatu a fost reţinut de procurori în acestă dimineaţă/ Preşedintele CJ Vaslui a fost prins ieri în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi. Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

1536 afișări
Imaginea articolului Dumitru Buzatu a fost reţinut de procurori în acestă dimineaţă/ Preşedintele CJ Vaslui a fost prins ieri în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract

Dumitru Buzatu a fost reţinut de procurori / Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a fost prins ieri în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract

UPDATE Conform comunicatului oficial transmis de DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Buzatu, pentru luare de mită.

Procurorii spun că au date şi probe din care reiese că, în perioada 8 mai a.c. - 7 septembrie, inculpatul Buzatu ar fi pretins de la un om de afaceri (martor) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii.

Vineri, Buzatu ar fi cerut 1.250.000 lei, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ştire iniţială

Buzatu a fost dus la audieri în zorii zilei, după percheziţiile care au avut loc la locuinţa sa din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Vaslui.

Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Conform surselor citate de Vremea Nouă, este vorba despre o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăeşti, un drum a cărui valoare totală de execuţie depăşeşte 222.000.000 lei.

Marcel Ciolacu a anunţat că va convoca Biroul Politic Naţional şi propune excluderea lui Dumitru Buzatu.

„Voi convoca mâine de urgenţă Biroul Politic Naţional în format online şi voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, scria vineri Ciolacu pe Facebook.

Dumitru Buzatu este vicepreşedinte PSD, preşedinte al CJ Vaslui, fost deputat şi unul dintre cei mai longevivi lideri judeţeni ai PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici