Fosta conducere a FC Bihor, cercetată pentru transferuri ilegale de jucători

Fosta conducere a FC Bihor (liga a II-a) este cercetată pentru că a efectuat transferuri ilegale de jucători de fotbal, de la gruparea bihoreană, către alte cluburi din ţară, prin falsificarea unor documente, au informat, luni, surse din Poliţie.

2 afișări

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigarea a Fraudelor au stabilit că, în perioada decembrie 2005 - ianuarie 2006, fostul preşedinte al clubului, Alexandru Sătăreanu, actualul vicepreşedinte, Ludovic Şandor şi impresarul Ionel Codoban, au efectuat transferuri ilegale de jucători de fotbal de la gruparea bihoreană către alte cluburi de fotbal din ţară.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi justificat transferurile prin documente falsificate, din care rezulta că tranzacţiile s-au făcut în schimbul unor sume modice, dar există suspiciunea că, între doi dintre suspecţi exista o înţelegere prealabilă privind preţul real al tranzacţiei, în acest fel obţinând ilegal aproximativ 2.000.000 de lei.

"Prin anumite artificii contractuale, cea mai mare parte din suma de bani ar fi fost virată în contul unei societăţi administrată de unul dintre suspecţi", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată, cei doi fiind suspectaţi de "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici