Fostul director comercial al Remin Baia Mare rămâne în arest

Fostul director comercial al companiei Remin SA Baia Mare, Răzvan Roman, judecat pentru luare de mită, rămâne în arest după ce Curtea de Apel Cluj a respins luni, recursul înaintat de acesta împotriva unei sentinţe a Tribunalului Maramureş prin care i-a fost respinsă cererea de eliberare pe cauţiune.

19 afișări
Imaginea articolului Fostul director comercial al Remin Baia Mare rămâne în arest

Fostul director comercial al Remin Baia Mare rămâne în arest

Claudia Ilieş, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Cluj a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu două săptămâni, Tribunalul din Maramureş i-a respins lui Roman cererea de eliberare pe cauţiune, iar Roman a atacat cu recurs această sentinţă. Magistraţii clujeni de la Curtea de Apel au respins, luni, recursul şi au dispus de asemenea restituirea sumei de un miliard de lei vechi depusă pentru cauţiune.

Directorul comercial al Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin SA Baia Mare, Răzvan Cosmin Roman, a fost trimis în judecată, în septembrie, de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2006 - august 2007, Răzvan Roman, în calitate de director comercial al Remin SA (companie cu capital integral de stat), ar fi pretins de la un denunţător suma de 27.000 euro, din care a primit efectiv 12.500 de euro. În schimb, l-ar fi favorizat pe denunţător în câştigarea unei licitaţii organizate de compania Remin, acte care intrau în atribuţiile de serviciu ale inculpatului, informează, luni, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În octombrie 2006, Remin SA a scos la licitaţie contractarea decopertării unei conducte de 6.500 metri, aflată în proprietatea sa şi scoasă din exploatare.

La data de 23 octombrie 2006, licitaţia a fost câştigată de o societate din Alba-Iulia, reprezentată de denunţător, preşedinte al comisiei de licitaţie fiind Răzvan Roman. În aceeaşi zi, după finalizarea lucrărilor comisiei de licitaţie, Roman l-ar fi abordat pe denunţător şi, sub pretextul documentaţiei incomplete aflate la dosarul de licitaţie, i-ar fi pretins plata sumei de 20.000 de euro pentru a încheia contractul, ameninţând că altfel va anula rezultatul licitaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici