Grecia vrea să-i transfere pe deţinuţii străini, în ţările de origine

Pentru a face faţă suprapopulării penitenciarelor sale, Grecia a înaintat Consiliului Europei o propunere care constă în transferarea deţinuţilor străini în ţările lor de origine, pentru a-şi ispăşi pedeapsa, a relatat sâmbătă presa elenă, citată de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Grecia vrea să-i transfere pe deţinuţii străini, în ţările de origine

Grecia vrea să-i transfere pe deţinuţii străini, în ţările de origine

Propunerea a fost supusă atenţiei Consiliului Europei de ministrul grec al Justiţiei, Sotiris Hatzigakis, cu ocazia unei reuniuni de joi şi vineri a miniştrilor de Justiţie din cele 47 de state membre ale acestui organism internaţional, desfăşurată la Lanzarote (Spania).

"Propunerea constă într-un schimb de deţinuţi străini, în cadrul Consiliului Europei, pentru a elibera penitenciarele elene, suprapopulate", a declarat la Madrid Hatzigakis, pentru postul pubic de televiziune NET.

În Grecia există 10.983 de deţinuţi la 7.543 de locuri disponibile în centrele de detenţie, iar măsurile adoptate în ultimii ani s-au dovedit insuficiente. Ţara este criticată deseori de organismele internaţionale pentru condiţiile sale precare de detenţie.

Peste jumătate dintre deţinuţi (5.253) sunt străini, iar aproximativ jumătate dintre aceştia sunt albanezi. De asemenea, printre ei mai figurează români, irakieni, pakistanezi, turci, bulgari, georgieni, sârbi, ucraineni, ruşi şi iranieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici