Guşă: DNA are un dosar pe numele lui Vosganian

Liderul PIN Cozmin Guşă a cerut, marţi, demisia ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, susţinând că la DNA există un dosar pe numele acestuia, legat de scandalul Poşta Română.

1 afișare
Imaginea articolului Guşă: DNA are un dosar pe numele lui Vosganian

Guşă: DNA are un dosar pe numele lui Vosganian

„Există un al cincelea ministru al Guvernului Tăriceanu, Varujan Vosganian, care are probleme datorită Hotărârilor de Guvern pe care le-a promovat. Sunt fapte care pot fi asimilate celor de corupţie. Domnul Vosganian a săvârşit un fapt similar domnului Chiuariu şi tot în scandalul Poşta, cu omul de afaceri Sorin Creţeanu”, a declarat liderul PIN.

El a precizat că, atunci când s-a discutat asocierea dintre Poşta Română şi omul de afaceri Creţeanu, angajaţii Ministerului Economiei au dat un aviz negativ.

„Cu toate astea, Vosganian a semnat alături de Chiuariu, Nagy şi Tăriceanu acea Hotărâre. Am informaţii precise din interiorul Ministerului Economiei că au fost audiate persoane de către procurori, că dosarul domnului Vosganian este unul solid, în care se specifică aceste lucruri. Vosganian va fi încadrat la abuz în serviciu contra intereselor publice”, a adăugat Guşă.

El a solicitat demisia de onoare a lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei şi Finanţelor.

„Îi cer cu toată seriozitatea domnului Vosganian să-şi dea demisia. Chiar dacă este vorba doar de incompetenţă şi tot trebuie să-şi dea demisia. Dacă este vorba despre mai mult, atunci este o circumstanţă agravantă. Solicit şi preşedinteleui Băsescu să ia notă de acest lucru. Solicit, de asemenea, DNA-ului să facă de urgenţă precizările legate de domnul Vosganian”, a mai afirmat deputatul PIN.

Totodată, el a opinat că Poşta Română va fi „groparul” multor oameni politici importanţă din România, dacă nu chiar şi al unor partide din România, cu condiţia ca procurorii să meargă până la capăt.

Întrebat de unde deţine aceste informaţii, Guşă a precizat să le are de la cei care au fost audiaţi în dosar, oameni din minister.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici