Incendiul de la Piatra Neamţ. Problemele identificate de Institutul naţional de expertize criminalistice

Avocatul Adrian Cuculis transmite, pentru MEDIAFAX, date din raportul întocmit de către INEC, instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei.

2495 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Piatra Neamţ. Problemele identificate de Institutul naţional de expertize criminalistice
Raportul INEC în cazul incendiului de la Piatra Neamţ scoate la suprafaţă cauzele tragediei: nepăsarea autorităţilor care nu au mai îngrijit şi modernizat spitalul de mai bine de zece ani, spune avocatul. „Ies la suprafaţă şi detalii clare care arată că deşi regulamentul recomandă amplasarea a cel mult 6 paturi în secţia de ATI şi cu distanţe generoase de până la 2,5 metri între paturi, în salonul 240 se aflau 8 paturi la distanţe mici şi care ar fi putut îngreuna evacuarea pacienţilor, în caz de incendiu, lucru care s-a şi petrecut”, transmite Cuculis, pentru MEDIAFAX.
 
 
Incendiul de la Piatra Neamţ: două saloane cuprinse de flacări, 16 pacienţi înăuntru. 10 dintre pacienţi au murit, Medicul-erou , care a încercat să salveze pacienţi, a fost grav rănit. Acesta a fost, pe scurt, bilanţul tragic din noaptea de 14 noiembrie 2020.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici