Începe procesul pentru moartea lui Maradona. Fiicele sale: Nu ne vom opri niciodată

Avocatul angajat de Dalma şi Giannina a anunţat că scopul este acela de a afla cauza reală a decesului.

281 afișări
Imaginea articolului Începe procesul pentru moartea lui Maradona. Fiicele sale: Nu ne vom opri niciodată

Diego Armando Maradona

În ceea ce priveşte moartea lui Diego Armando Maradona se urmăreşte nu doar identificarea celor care se fac vinovaţii, ci şi „care a fost adevăratul motiv”, a comunicat Fernando Burlando, avocatul care le reprezintă pe fiicele fostului campion mondial argentinian în procesul legat de moartea acestuia, care a fost deschis la Curtea din San Isidro.

„Fără îndoială, este un grup care a avut un interes clar. Nu sunt convins că persoanele legate de sănătatea lui Diego sunt cele cu adevărat interesate să-l omoare”, a spus apărătorul legal, înainte de a intra în şedinţa privind eventualele responsabilităţi pentru moartea lui Diego, deces survenit la vârsta de 60 de ani, pe 25 noiembrie 2020.

Judecătorii vor trebui acum să decidă asupra probelor care vor fi acceptate în procesul pentru presupusa infracţiune de omor cu înşelăciune, care în Argentina este pedepsită cu o condamnare de la 8 la 25 de ani de închisoare.

Casa din Tigre în care a locuit Diego, inspectată

Între timp, ieri, Procuratura locală a cerut o inspecţie la casa din Tigre, de la marginea oraşului Buenos Aires, unde Maradona a trăit până în ultimele zile ale vieţii sale în condiţii care la acea vreme au stârnit multe controverse, deoarece cu puţin timp înainte, fostul număr 10 suferise o intervenţie chirurgicală delicată.

Pe 18 aprilie 2023, Curtea de Apel şi Garanţie din San Isidro a respins cererile de anulare a procesului împotriva celor opt inculpaţi, toate legate de tratamentul medical al lui Maradona: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, medicul Nancy Forlin (care a coordonat îngrijirea la domiciliu), coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Omar Almirón şi Dahiana Gisela Madrid, precum şi medicul generalist Pedro Di Spagna.

„Nu ne vom opri niciodată”, au scris fiicele fostului mare fotbalist sud-american, Dalma şi Giannina, pe reţelele de socializare, înainte de audiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici