Ipoteza violului în cazul românului care a ucis o italiancă, puţin probabilă

Violarea Giovannei Reggiani de către un rom de origine română ar putea fi doar o exagerare a presei italiene, întrucât victima a fost descoperită îmbrăcată, dar acest aspect va fi stabilit după autopsie, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ataşatul de interne în Italia, comisarul şef Marian Mândroc.

2 afișări
Imaginea articolului Ipoteza violului în cazul românului care a ucis o italiancă, puţin probabilă

Ipoteza violului în cazul românului care a ucis o italiancă, puţin probabilă

"O româncă l-a văzut pe Mailat aplecat asupra victimei şi a oprit un microbuz care trecea prin zonă. Şoferul microbuzului a văzut acelaşi lucru. Totuşi, femeia a declarat că victima era îmbrăcată cu pantaloni, aceştia erau încheiaţi, şi că îi lipsea numai un pantof. Asta ne duce cu gândul că violul despre care se tot vorbeşte nu a avut loc, el fiind doar o exagerare a presei", a explicat comisarul şef Marian Mândroc.

Ataşatul de interne al României în Italia a mai spus că rezultatele finale şi oficiale vor fi cunoscute abia după necropsia efectuată la Universitatea Sapienza din Roma. "Autopsia se desfăşoară în acest moment. După aflarea rezultatelor, vom şti exact ce s-a întâmplat", a adăugat Mândroc.

Potrivit ofiţerului, martora a fost deja inclusă într-un program de protecţie a martorilor şi dusă într-o locaţie secretă, situată la aproximativ 30 de kilometri de Roma, pentru că ar fi primit câteva ameninţări cu moartea.

Femeia a declarat unuia dintre ofiţerii români trimişi în Italia că victima era îmbrăcată.

Marian Mândroc a mai spus că, speriat de apariţia femeii şi a şoferului microbuzului, agresorul a încercat să se refugieze într-o baracă, unde a încercat să îşi schimbe hainele.

"La venirea autorităţilor, reuşise să îşi schimbe doar pantalonii. Cămaşa şi şosetele erau pătate cu sângele victimei, iar în baracă a mai fost găsită şi geanta femeii, în care se aflau obiectele ei personale", a precizat poliţistul român.

Judecătorul italian care l-a audiat vineri pe Nicolae Romulus Mailat, acuzat pentru uciderea, la Roma, a italiencei Giovanna Reggiani, a emis mandatul de arestare preventivă pentru tentativa de omor, agresiune sexuală şi jaf, relatează agenţia ANSA, în pagina electronică.

Conform agenţiei ADNKronos, interogatoriul a început vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00, în prezenţa judecătorului Claudio Mattinoli şi a procurorului Maria Bice Barborini. Mailat, asistat de avocatul din oficiu Piero Piccinni, a recunoscut că a jefuit-o pe victimă, dar a respins celelalte acuzaţii.

Ataşatul de interne al României în Italia a adăugat că doi dintre poliţiştii români trimişi în Italia au fost repartizaţi să lucreze la acest caz, alţi doi au fost repartizaţi la o unitate din Roma care se ocupă de combaterea grupărilor de crimă organizată, iar alţi doi participă la acţiunile de "curăţare" a taberelor de nomazi romi de origine română, din Italia.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seară, decretul care permite expulzarea cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice. Decretul permite prefecţilor să expulzeze un cetăţean UE dacă acesta este considerat un pericol pentru ordinea publică. Pot fi expulzaţi toţi străinii care sunt cetăţeni UE, sunt majori şi sunt în Italia de mai puţin de zece ani. Decretul a fost adoptat miercuri seara de Guvernul de la Roma, imediat după agresarea Giovannei Reggiani.

Ministrul de Interne, Giuliano Amato, şi responsabilii din cadrul Poliţiei au preferat să păstreze prudenţa în legătură cu numărul imigranţilor care vor fi expulzaţi. "În următoarele luni ar putea fi expulzaţi câteva mii de străini", a confirmat Ministerul de Interne.

Din primele calcule făcute de carabinieri pe baza arestărilor românilor acuzaţi de delicte grave, medii şi minore reiese că numărul persoanelor expulzate ar putea ajunge la 5.000.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici