Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare

Ministrul interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că nu va transmite procurorului general al României solicitarea preşedintelui Băsescu privind declanşarea procedurilor pentru urmărirea penală a opt foşti şi actuali miniştri pentru că cererea nu a fost însoţită şi de dosare.

2 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare

Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Iaşi, că, potrivit articolului 11 din Ordonanţa 115 privind răspunderea ministerială, el are obligaţia de a transmite procurorului general al României cererea preşedintelui însoţită de dosarele respective, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meleşcanu a spus că, în condiţiile în care preşedintele nu a trimis, alături de solicitare, şi dosare pentru cei opt foşti şi actuali minştri, el nu se simte obligat să transmită solicitarea către procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul interimar al Justiţiei a mai spus că vineri dimineaţă a întocmit o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu, prin care îl anunţă că nu va transmite solicitarea sa către procurorul general.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-a argumentat în scrisoare motivaţia pentru care nu dă curs cererii, Meleşcanu a declarat: "Ar fi un pic exagerat să intrăm într-un dialog cu preşedintele în care să-i dăm sfaturi".

Meleşcanu a adăugat că este preocupat să respecte legea în această chestiune.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

Parchetul instanţei supreme a primit, miercuri seară, cererea şi documentaţia prin care şeful statului a solicitat declanşarea procedurilor legale împotriva a opt foşti şi actuali membri ai Guvernului. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a trimis documente similare Ministerului Public.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că a primit o înştiinţare de la Preşedinţie privind cererile de aviz de urmărire penală pentru opt miniştri şi foşti miniştri, însă aşteaptă de la Ministerul Justiţiei documentele.

"Când o să primim avizul, se vor continua cercetările penale în aceste dosare", a spus Kovesi, adăugînd faptul că aşteaptă de la Ministerul Justiţiei avizele transmise de preşedintele Traian Băsescu.

Totodată, Kovesi a arătat că avizele au fost solicitate pentru a se putea continua cercetările, procurorului de caz revenindu-i exclusiv decizia de începere a urmăririi penale, neînceperii urmăririi penale sau de administrare a probelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici