Ministrul Transporturilor, reclamat penal de proprietarul unui teren de lângă Piteşti

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban, alături de directorul Direcţiei Juridice a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Alin Goga, şi de directorul firmei Astaldi, Canino Piero, au fost reclamaţi penal de un piteştean pe al cărui teren va trece centura oraşului.

1 afișare
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor, reclamat penal de proprietarul unui teren de lângă Piteşti

Ludovic Orban, reclamat penal de proprietarul unui teren de lângă Piteşti

Mihai Petriea, proprietarul a două hectare de teren în extravilanul comunei argeşene Bradu, îi acuză pe cei trei de abuz în serviciu, tulburare de posesie, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ameninţare, rupere de sigilii şi nerespectare de hotărâri judecătoreşti. Faptele celor trei au fost săvârşite, în opinia reclamantului, prin continuarea lucrărilor la autostrada care va ocoli Piteştiul, care trece pe terenul său.

Concret, fiind proprietarul terenului de la marginea localităţii Bradu, acesta a cerut ca CNADNR şi Astaldi să întrerupă lucrările la autostradă care se desfăşurau pe domeniul său. Instanţa i-a dat câştig de cauză şi, deşi oprirea lucrului la şosea a fost contestată, a câştigat din nou, de această dată definitiv.

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, reprezentanţii acesteia precum şi reprezentantul lui SC Astaldi refuză să respecte hotărârile judecătoreşti invocând o aşa zisă perimare a sentinţei civile mai sus menţionate pe motivul că executarea silită a avut loc o singură dată şi de atunci au trecut mai mult de şase luni", se precizează în plângerea adresată de petent procurorului general al României.

Mai mult, reclamantul susţine că, în aceste condiţii, în prezenţa unui executor judecătoresc şi-a împrejmuit proprietatea şi le-a pus în vedere celor pe care îi reclamă că le interzice să intre pe domeniul său.

"Cu toate acestea, în data de 09 august 2007, pârâtele mai sus menţionate, la ordinul reprezentanţilor legali, respectiv cei împotriva cărora am formulat prezenta plângere penală, au încălcat hotărârea judecătorească, au rupt sigiliul pus de executorul judecătoresc, au pătruns fără drept pe terenul nostru, domnul Alin Goga recurgând la ameninţări, în calitate de Director la Direcţia Juridică a CNADNR SA România. (...) Au început în mod abuziv continuarea lucrărilor pe terenul nostru invocând ceea ce noi am menţionat mai sus", se precizează în plângerea lui Petriea.

Petentul mai arată că a fost ameninţat şi în alte rânduri de Goga, însă nu precizează în document cu ce poate proba acuzaţiile. Reclamându-i ministrului Orban, Petriea precizează că acesta, "pe un ton arogant şi plictisit", i-ar fi spus că nu ştie despre ce este vorba, el fiind în concediu, şi că oamenii lui nu au decât să lucreze în continuare, "fiind treaba lor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici