Mureşan: DNA e un câine turbat care acţionează la comanda lui Traian Băsescu

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a ajuns, miercuri seara, la Baia Mare, unde locuieşte, fiind întâmpinat de un grup de membri ai PNŢCD şi a declarat că DNA este un câine turbat, care acţionează la comanda preşedintelui Băsescu, iar imaginile difuzate sunt o lucrătură şi un colaj.

4 afișări
Imaginea articolului Mureşan: DNA e un câine turbat care acţionează la comanda lui Traian Băsescu

Mureşan: DNA e un câine turbat care acţionează la comanda lui Traian Băsescu

La intrarea în Baia Mare, Mureşan a fost aşteptat, la o benzinărie, de aproximativ 30 de membri ai PNŢCD Maramureş, organizaţie al cărei membru este, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Membrii PNŢCD, în frunte cu liderul filialei, Gheorghe Şiman, erau îmbrăcaţi în tricouri galbene cu însemnele PNŢCD şi i-au dat fostului ministru un coş cu caltaboş, şuncă şi plăcinte, spunând că toate acestea sunt produse tradiţionale, şi nu mită. Ei au spus că vor lupta alături de Mureşan ca să îşi dovedească nevinovăţia. Din grupul PNŢCD Maramureş au făcut parte şi rude ale fostului ministru, inclusiv soţia acestuia, dar şi membri simpli îmbrăcaţi în tricouri galbene cu însemnele partidului.

Mureşan a declarat că "DNA este un câine turbat" şi că toate imaginile prezentate miercuri seara reprezintă "un colaj şi o făcătură în spatele căreia se află preşedintele Traian Băsescu". Fostul demnitar a declarat că nu a văzut niciodată imaginile difuzate pe postul public de televiziune şi a adăugat că ceea ce s-a întâmplat este de neimaginat.

"DNA este o instituţie pe cale de dispariţie. Este un câine turbat, aflat în ultima fază de turbare. Ştim cu toţii că dacă un câine este turbat trebuie împuşcat, iar proprietarul trebuie să plătească", a declarat Ioan Avram Mureşan imediat ce a ajuns în Baia Mare. El a mai spus că "este evidentă implicarea preşedintelui" în difuzarea imaginilor şi că dacă nu ar fi intervenit acesta "TVR nu ar fi făcut acel lucru".

"Înregistrările ar fi putut să fie în patru locuri: la DNA, la Preşedinţie, la Tribunalul Bucureşti şi la Curtea de Apel Bucureşti. La cele două instanţe nu am văzut astfel de filmări. E clar că DNA dă dovadă de disperare şi se implică într-un război politic pus la cale de Băsescu", a mai afirmat Ioan Avram Mureşan.

Fostul ministru al Agriculturii a spus că se va adresa tuturor instanţelor europene şi că va face şi o plângere la CEDO. El a susţinut că s-a consultat deja cu avocaţii săi în ceea ce priveşte difuzarea înregistrărilor video şi va cere ca o comisie de anchetă să afle cum a fost posibilă o asemenea scurgere de informaţii. De asemenea, a precizat că va face plângere la CEDO şi la Congresul SUA pentru faptul că i-au fost încălcate drepturile.

Ioan Avram Mureşan a negat că i-ar fi dat mită ministrului Agriculturii Decebal Traian Remeş. "Domnul Remeş nu a primit niciodata un plic cu bani", a susţinut Mureşan, precizând că i-a dat doar documentele referitoare la un caz în care s-a cerut retrocedarea sediului Episcopiei Greco-Catolice din Baia Mare.

El a mai spus că "dacă Băsescu nu înţelege că democraţia înseamnă fair-play, ar trebui să plece, iar dacă nu trebuie înlăturat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici