Nicolae Badea a fost audiat la DNA

Preşedintele Consiliului Executiv al FC Dinamo, Nicolae Badea, a spus că la audierile de joi, de la DNA, în dosarul transferurilor de fotbalişti, a discutat cu procurorii despre transferurile de jucători în străinătate.

83 afișări
Imaginea articolului Nicolae Badea a fost audiat la DNA

Nicolae Badea s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Nicolae Badea a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor în dosarul transferurilor de jucători, iar la ieşirea din sediul Direcţiei a spus că procurorii l-au interogat despre transferurile făcute în afara ţării şi despre competenţele Consiliului de Administraţie al Clubului Dinamo în această problemă.

"În procesele verbale (de la DNA - n.r.) sunt trecute toate transferurile, ca urmare, am discutat despre toate. S-a discutat despre transferurile făcute nu în campionatul intern, ci în afara ţării", a declarat Badea.

Acesta a precizat şi că, potrivit statutului, Consiliului de Administraţie aprobă transferurile, dar nu se ocupă de partea executivă.

"Consiliul de Administraţie nu semnează documente, acorduri de transfer, nu emite documente de plată, nu urmăreşte încasarea plăţilor. Consiliul de Administraţie aprobă propunerea de transfer la un anume club. La Dinamo, la fiecare şedinţă a Consiliului de Administraţie au fost prezenţi antrenorul şi directorul sportiv, care prezintă argumentele sportive pentru care un jucător e propus pentru lista de transferuri sau îşi exprimă acordul pentru ca un jucător să accepte transferul la un club care îl solicită", a precizat Badea.

În acelaşi dosar a fost audiat, joi, şi preşedintele CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu. Acesta a spus că procurorii l-au întrebat despre modul în care funcţionează Consiliul de Administraţie (CA) al Clubului - în care a intrat din 2000 - şi despre transferurile unor jucători.

Procurorii anticorupţie i-au audiat, miercuri, tot în dosarul privind transferurile de fotbalişti, şi pe fostul ministrul al Turismului, Dan Matei Agathon, şi pe senatorul Radu Stroe, şeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, ambii foşti membri ai CA.

DNA a început urmărirea penală împotriva a zece oameni de fotbal în legătură cu transferurile unor fotbalişti în 10 ianuarie. Astfel, în acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti, Sică Puşcoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni, Cristian Borcea - preşedintele executiv al FC Dinamo, Jean Pădureanu - preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Mircea Stoenescu - fost preşedinte la Dinamo, Gheorghe Popescu - fost impresar şi Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la FC Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici