Peste 30 de poliţişti de frontieră, cercetaţi administrativ în primele 6 luni ale acestui an

Peste 30 de poliţişti de frontieră au fost cercetaţi de reprezentanţii instituţiei, în primele şase luni ale anului 2007, pentru încălcarea deontologiei profesionale, a informat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

1 afișare
Imaginea articolului Peste 30 de poliţişti de frontieră, cercetaţi administrativ în primele 6 luni ale acestui an

Peste 30 de poliţişti de frontieră, cercetaţi administrativ în primele 6 luni ale acestui an

Astfel, în primul semestru al anului 2007 au fost efectuate trei controale de fond (Botoşani, Dolj şi Brăila), nouă controale tematice şi 12 controale inopinate, la 26 de puncte de trecere a frontierei. În urma acestor acţiuni, 34 de poliţişti au fost cercetaţi de organele proprii de control ale Poliţiei de Frontieră, patru dintre aceştia fiind liberaţi din funcţie iar 81 primind atenţionări.

De asemenea, în urma cercetărilor au fost trimise 49 de informări către Direcţia Generală Anticorupţie şi au fost luate 30 de măsuri organizatorice.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, un efect pozitiv al luptei împotriva corupţiei l-a reprezentat refuzul poliţiştilor de frontieră de a lua mită. Astfel, pentru 25 persoane au fost întocmite dosare penale pentru "dare de mită".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici