Poliţia din San Francisco nu va mai publica fotografiile persoanelor arestate. Reforma vine din dorinţa de a combate prejudecăţile

  • Poliţia din San Francisco nu va mai da publicităţii fotografiile persoanelor arestate
  • Doar persoanele care reprezintă o ameninţare vor fi făcute publice
  • Departamentul din San Francisco este primul din SUA care a luat o astfel de hotărâre
154 afișări
Imaginea articolului Poliţia din San Francisco nu va mai publica fotografiile persoanelor arestate. Reforma vine din dorinţa de a combate prejudecăţile

Sursa foto: profimedia

Departamentul de Poliţie din San Francisco a luat hotărârea de a nu mai elibera fotografiile celor arestaţi decât dacă prezintă un pericol pentru siguranţa publică. Decizia vine în contextul în care fotografiile suspecţilor arestaţi sunt publicate indiferent dacă sunt vinovaţi sau nu de presupusa infracţiune. Acest lucru subminează prezumţia de nevinovăţie şi conduce la perpetuarea stereotipurilor, conform specialiştilor.

Mulţi dintre americani, fac o asociere greşită dintre culoarea pielii şi criminalitate. Adoptarea noii politici face parte dintr-un efort comun desfăşurat de poliţia din San Francisco de a opri răspândirea stereotipurilor negative asupra minorităţilor.

Conform politicii, eliberarea de fotografii sau informaţii despre o persoană care este arestată va necesita aprobarea echipei de relaţii publice a departamentului de poliţie.

Reforma este prima de acest tip din Statele Unite, iar Departamentul de Poliţie din San Francisco este primul care o pune în aplicare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici