Preşedintele CJ Satu Mare, Ştefan Szabo, dat în consemn la frontieră

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ştefan Szabo, a fost dat în consemn la frontieră de către DNA şi i s-a interzis părăsirea localităţii de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, după ce, în luna mai, a fost începută urmărirea penală împotriva sa pentru abuz în serviciu.

1 afișare

Surse judiciare au confirmat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Biroul Local al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a trimis, miercuri, la toate punctele de frontieră din judeţ o adresă prin care se instituie consemnul la frontieră întrucât împotriva preşedintelui CJ a fost luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Preşedintelui Consiliului Judeţean i-au fost ridicate şi paşapoartele atât cel de călătorie, cât şi cel diplomatic.

Având în vedere că Szabo are domiciliul pe raza comunei Oraşu Nou, judeţul Satu Mare, acesta şi-a depus cerere de concediu fără salariu la Consiliul Judeţean, delegând atribuţiile vicepreşedintelui Gheorghe Ciocan. Szabo nu poate părăsi comuna natală, fiind obligat să se prezinte în fiecare zi la poliţia din localitate.

Szabo este acuzat că, în perioada octombrie - decembrie 2006, la instigarea deputatului Erdei - Doloczki Istvan şi cu complicitatea secretarului de stat Cseke Attila Zoltan şi a subprefectului Rudolf Riedl, în virtutea funcţiilor deţinute, a determinat alocarea unor sume de bani de la bugetul de stat destinate realizării unor programe ale comunităţilor locale, în favoarea unor comune din judeţul Satu Mare administrate de primari UDMR, în detrimentul altora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici