Primarul unei comune a fost reţinut în dosarul fraudării angajărilor în spitalul din Botoşani

Primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nechita, a fost reţinut în dosarul fraudării concursurilor de angajare în spitalul din Botoşani, pentru trafic de influenţă. El ar fi primit de la două persoane câte 2.000 de euro pentru a le angaja rudele la Sanatoriul de Neuropsihiatrie.

423 afișări
Imaginea articolului Primarul unei comune a fost reţinut în dosarul fraudării angajărilor în spitalul din Botoşani

Primarul unei comune a fost reţinut în dosarul fraudării angajărilor în spitalul din Botoşani

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, începând cu data de 20 decembrie 2023, a inculpatului Eugen Nechita, primar al comunei Drăguşeni, judeţul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt - În cursul anului 2020, inculpatul Nechita Eugen, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, judeţul Botoşani, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii DNA precizează că promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană.

„Inculpatului Nechita Eugen i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 21 decembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici