PRM a depus plângere penală împotriva lui Marko Bela

Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a anunţat, miercuri, că, în cursul zilei de marţi, formaţiunea sa a înregistrat la Procurorul General o plângere penală împotriva liderului UDMR, Marko Bela, pe care îl acuză de atentat la ordinea constituţională a României.

2 afișări
Imaginea articolului PRM a depus plângere penală împotriva lui Marko Bela

PRM a depus plângere penală împotriva lui Marko Bela

PRM îşi întemeiază plângerea penală, în fapt, pe discursul preşedintelui UDMR, Marko Bela, ţinut la Târgu-Mureş, în data de 20 octombrie, cu ocazia lansării candidaţilor UDMR pentru Parlamentul European.

Bolcaş a catalogat discursul preşedintelui UDMR ca fiind unul „aţâţător”, el apreciind că raţiunea pentru care a fost rostit constă în a crea premisele desfăşurării unor acţiuni ostile unităţii statului român naţional.

"A întrecut orice fel de măsură. Când se întrece orice măsură în obrăznicie, în impertinenţă, în ură, este puţin să reacţionezi cu vorbe. Şi dacă nu putem să-i dăm cele două palme binemeritate, pentru că nu am fost prezenţi la acest discurs, am înţeles să facem o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de atentat la ordinea constituţională prevăzută de Codul Penal”, a precizat Bolcaş.

„Găsiţi un alt răspuns democratic, civilizat, la imensele porcării pe care le debitează acest domn Marko Bela în numele comunităţii maghiare... Cine mai îndrăzneşte în România să pretindă că acest pământ este al lui şi nu al românilor, o să primească o bucată de pământ peste gură. Aici suntem intransigenţi”, a mai spus liderul PRM.

Plângerea penală a fost înregistrată la Parchetul instanţei supreme, fiind repartizată pentru soluţinare Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, a comunicat, miercuri, Biroul de presă al Ministerului Public.

Cotidianul "Gândul" a relatat, în ediţia de luni, că liderul UDMR Marko Bela i-a îndemnat pe maghiari să redobândească tot ceea ce au pierdut.

"În 1526, strămoşii noştri au pierdut şi, pentru un secol şi jumătate, ţara nu a mai fost a noastră. Ultima dată, această patrie s-a pierdut în 1918, iar datoria noastră este să redobândim acel pământ pierdut. Să redobândim tot ce am pierdut: casele, pădurile, pământurile, steagul", a afirmat Marko, la lansarea candidaţilor Uniunii pentru PE, desfăşurată sub sloganul "Noua descălecare".

"Vom încerca la Bucureşti, dar şi la Bruxelles, vom aştepta cât este nevoie. Au trecut 17 ani, poate mai avem nevoie de 13 sau, poate, 3", a spus preşedintele Uniunii.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici