Reţea de traficanţi de persoane, anihilată de poliţiştii şi procurorii ieşeni

O reţea de traficanţi de persoane, care au dus în Grecia şi au exploatat prin muncă peste 50 de persoane, din mai multe judeţe ale Moldovei, a fost anihilată de poliţiştii şi procurorii ieşeni, doi dintre membrii acesteia fiind arestaţi, miercuri, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

4 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficanţi de persoane, anihilată de poliţiştii şi procurorii ieşeni

Reţea de traficanţi de persoane, anihilată de poliţiştii şi procurorii ieşeni

Marţi, trei tineri din municipiul Paşcani, suspectaţi de trafic de persoane, au fost reţinuţi în cadrul unei acţiuni la care au participat forţele de intervenţie rapidă ale Poliţiei judeţului Iaşi şi ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Investigatorii aveau informaţii că, în perioada 2006-2007, aceştia au recrutat, transportat, cazat şi exploatat prin muncă în Grecia şi în folosul lor propriu, peste 50 persoane din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ.

În cauză, procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO delegaţi au efectuat activităţi procedurale specifice acestei linii de infracţiuni, demarând procesul penal încă din luna august 2006.

Ca urmare a percheziţiilor de la domiciliile membrilor reţelei au fost luate măsuri asiguratorii pentru două autoturisme fabricate în 2003, respectiv un Audi A4 şi un Volkswagen Passat, în valoare de circa 40.000 de euro, precum şi a sumei de 21.500 de euro.

 

 








Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici