Reuters: Daniel Morar denunţă presiunile politice asupra anchetatorilor din România

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a avertizat într-un interviu acordat agenţiei Reuters, cu privire la presiunile politice exercitate asupra anchetatorilor, declarând că instanţele ineficiente blochează lupta împotriva abuzurilor de putere.

4 afișări
Imaginea articolului Reuters: Daniel Morar denunţă presiunile politice asupra anchetatorilor din România

Reuters: Daniel Morar denunţă presiunile politice asupra anchetatorilor din România

"Presiunile psihologice asupra procurorilor sunt extrem de obositoare", atunci când aceştia anchetează cazuri de corupţie la nivel înalt, a afirmat Morar în interviu.

Uniunea Europeană, care monitorizează progresele Bucureştiului în materie de reforme judiciare, după aderarea României la blocul comunitar, în ianuarie, a avertizat deja că lupta împotriva fraudelor comise de oficialii de rang înalt "este un punct de slăbiciune", reaminteşte Reuters.

"În fiecare zi trebuie să facem faţă criticilor şi acuzaţiilor formulate în presă de oficiali de rang înalt. Ele vin fie din partea Parlamentului, deoarece îi anchetăm pe parlamentari, fie din partea Guvernului, deoarece investigăm cazuri în care sunt implicaţi oficiali", a adăugat Morar.

"Noi parcă am fi inamicul public numărul unu", a subliniat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici