România, pe locul doi ca număr de reclamaţii la Curtea Europeană

România îşi menţine locul doi ca număr de plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după Rusia, judecătorii acestei Înalte Curţi condamnând anul trecut Guvernul de la Bucureşti în 73 de cauze, iar anul acesta deja s-au pronunţat în 43 de dosare privind reclamaţii ale cetăţenilor români.

1 afișare

La sfârşitul anului 2006, Agentul Guvernamental - reprezentantul statului în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg - avertiza că finalul acestui an se anunţă a fi unul covârşitor în sentinţe favorabile foştilor proprietari, care nu şi-au putut recupera imobilele naţionalizate, revendicate în instanţele române.

Anul trecut, la CEDO s-au înregistrat 89.887 de reclamaţii, 22 la sută dintre acestea (adică 19.000) sunt cereri privind încălcări ce ar fi fost comise de autorităţile din Rusia, 12 la sută (10.800) privind România, zece la sută (9.000) Turcia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici