Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu. Au fost sesizate Inspecţia Judiciară şi CSM

  • FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu.
  • Ioanei Ancuţa Popoviciu i se reproşează neglijenţă în exercitarea profesiei.
  • Potrivit asociaţiei, judecătoarea a mai fost sancţionată de CSM, în urmă cu mai puţin de un an.
1053 afișări
Imaginea articolului Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu. Au fost sesizate Inspecţia Judiciară şi CSM

Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu

Momente de consternare amestecate cu furie, ieri, la procesul deschis după accidentul din staţiunea 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri. La începutul procesului, judecătoarea Ancuţa Ioana Popoviciu a făcut prezenţa părţilor din dosar. „Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a fost una dintre primele întrebări, moment în care toată sala a rămas încremenită.

Sebastian Olaru este una dintre victimele lui Pascu care şi-a pierdut viaţa în noaptea fatidică de 18 spre 19 august. În sală erau doar părinţii lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel. Auzind rumoarea celor prezenţi în sală, judecătoarea a fost surprinsă: „A decedat o victimă?”, „Au decedat două”, a venit completarea din sală.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară şi Consiliul Suprem al Mafistraturii pentru neglijenţa pe care magistratul a arătat-o în exercitarea profesiei.

Iată comunicatul FACIS:

„Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecţia Judiciară şi Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijenţă în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâţi de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai. FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfăşoară acest proces este revoltător, intolerabil şi are grave implicaţii asupra imaginii justiţiei din România.

Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele două familii care şi-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influenţa drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetenţă a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.

Această situaţie din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinţi.

Ne întrebăm, în acest context, ce încredere în actul de justiţie mai poate avea un tată care înţelege că judecătorul, la care speră să găsească dreptate pentru fiul său omorât, habar nu are detalii esenţiale din dosarul pe care îl judecă. Vorbim de acelaşi judecător care, în urmă cu mai puţin de un an, a fost sancţionat de CSM pentru gravă neglijenţă în exercitarea funcţiei, după o cercetare disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară.

Presa a relatat faptul că CSM a transmis că nu a fost sesizat de nimeni în acest caz. În consecinţă, FACIAS sesizează CSM şi cere excluderea de urgenţă din magistratură a judecătoarei  Ioana Ancuţa Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiţie şi indiferenţă crasă faţă de suferinţa unei familii aflată în căutare de dreptate”, este comunicatul fundaţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici