Secţia pentru procurori a CSM dezaprobă publicarea datelor din Raportul privind DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dezaprobă apariţia în mass-media a unor date "disparate sau trunchiate" din Raportul inspecţiei judiciare efectuate la Direcţia Naţională Anticorupţie şi o apreciază drept o "inflamare" a opiniei publice.

2 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru procurori a CSM dezaprobă publicarea datelor din Raportul privind DNA

Secţia pentru procurori a CSM dezaprobă publicarea datelor din Raportul privind DNA

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii apreciază că furnizarea către mass-media a unor informaţii disparate sau trunchiate, înainte ca acestea să fie validate de Secţie, ca unică entitate îndrituită de lege să ia o decizie în această materie, nu reprezintă o modalitate corectă de informare a opiniei publice, ci una de «inflamare» a acesteia şi chiar, în ultimă instanţă, poate fi considerată o încercare de a influenţa o hotărâre într-un sens sau altul a Secţiei pentru procurori, încercare care este pe de o parte inadmisibilă, iar pe de altă parte total inutilă, Secţia urmând să se pronunţe numai în raport cu probele administrate şi luând în considerare toate elementele obiective ale cauzei", se arată într-un comunicat semnat de vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Nicolae Dan Chiujdea, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, în comunicat se precizează că toate aspectele privind rezultatele controlului efectuat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Structura centrală vor fi făcute publice după ce Secţia pentru procurori a CSM se va pronunţa asupra acestora, dezbaterile fiind programate în şedinţa din 3 octombrie.

Potrivit sursei citate, apariţia în presă a datelor din raport este "îngrijorătoare cu cât conţinutul raportului a fost păstrat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii în condiţii care să asigure deplina sa confidenţialitate până la momentul fixat pentru dezbaterea acestuia în cadrul Secţiei pentru procurori, respectiv şedinţa din data de 3 octombrie".

Conform comunicatului Secţiei pentru procurori a CSM, raportul a fost transmis până acum Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi luat la cunoştinţă de către conducere şi procurori.

În 13 septembrie, raportul a mai fost trimis şi tuturor membrilor Secţiei pentru procurori, atât cei cinci membri aleşi, cât şi cei doi membri de drept care au posibilitatea de a participa la şedinţele Secţiei - respectiv ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - în vederea pregătirii dezbaterilor.

De asemnea, raportul a fost transmis membrilor Secţiei pentru procurori în mod individual, "în plicuri sigilate, iar membrii aleşi ai Secţiei pentru procurori nu au procedat la desigilarea plicurilor până la această dată", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici