Şefa secţiei de psihiatrie a SJU Piteşti, reţinută după ce a luat mită de cel puţin 147 de ori

Şefa secţiei de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost reţinută după ce ar fi luat mită de cel puţin 147 de ori.

548 afișări
Imaginea articolului Şefa secţiei de psihiatrie a SJU Piteşti, reţinută după ce a luat mită de cel puţin 147 de ori

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus reţinerea pentru 24 de ore a şefei Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, urmărită penal pentru luare de mită şi dare de mită.

A mai fost dispus şi controlul judiciar faţă de un asistent medical şi un registrator medical din acelaşi spital, cercetaţi pentru luare de mită, respectiv tăinuire.

În perioada mai-august 2023, femeia ar fi primit, în birou, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de femeie şi altor cadre medicale din spital.

Vineri, urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, joi au fost făcute percheziţii în patru locaţii din Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti-Secţia Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeş, unde îşi desfăşoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice şi una la o societate comercială, fiind puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici