Spania: 22 de români arestaţi, dintre care patru minori, specializaţi în furturi

Un număr de 22 de români, dintre care patru minori, membri ai unei reţele organizate, specializate în furturi din locuinţe, au fost arestaţi de Garda Civilă spaniolă în cartierul Canada Real Galiana, din Madrid.

2 afișări

Poliţia a arestat 23 de membri ai reţelei, dintre care 22 de români şi un cetăţean spaniol. Grupul viza locuinţe şi case de vacanţă, acţionând în mai multe provincii din centrul Spaniei. Potrivit delegatului guvernamental în Castilla-La Mancha, Maximo Diaz-Cano, 161 de agenţi au participat la operaţiunea poliţiei, care a recuperat bunuri în valoare de o jumătate de milion de euro, relatează site-ul terra.es.

Ancheta a fost demarată în urma unui furt comis în luna mai a acestui an şi a permis poliţiei să descopere încă 30 de cazuri similare, în localităţi precum Cuenca, Toledo, Guadalajara, Madrid şi Avila.

Potrivit lui Diaz-Cano, poliţia bănuieşte membrii acestei reţele şi pentru comiterea altor circa 20 de furturi, în Salamanca, Segovia, Soria, Burgos şi Caceres.

Modul de operare al infractorilor consta în deplasarea lor în zona vizată, în general sate cu puţini locuitori sau oraşe, unde atacau case nelocuite. Odată ajunşi la destinaţie, ascundeau unul dintre vehicule, iar pe celălalt îl parcau în faţa locuinţei alese, motivând că este avariat.

Unul dintre ei rămânea în aşa-zisul vehicul avariat, pentru a supraveghea zona, în timp ce restul membrilor reţelei forţau uşile pentru a pătrunde în locuinţa respectivă. Dacă între timp venea cineva, cel rămas de pază îi atrăgea acestuia atenţia, pentru a facilita ieşirea celorlalţi din casă.

Bunurile sustrase erau transferate în autovehiculul ascuns în împrejurimi, în cazul în care aşa-zisa maşină avariată ar fi fost detectată.

Operaţiunea a fost încheiată cu participarea poliţiei naţionale şi poliţiei municipale din Madrid, a precizat Diaz-Cano. La domiciliile persoanelor reţinute au fost descoperite numeroase bunuri, printre care arme de foc şi arme albe, televizoare cu plasmă, bijuterii, haine şi echipament muzical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici