Video Timişoara: Doi cetăţeni germani prinşi cu 5.000 de pastile de ecstasy, arestaţi

Doi cetăţeni germani au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc după ce au fost prinşi în flagrant, în urmă cu o zi, într-un service auto din Timişoara, în timp ce încercau să vândă aproximativ 5.000 de pastile de ecstasy.

11 afișări

Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara i-au prins, sâmbătă, în flagrant pe cei doi cetăţeni germani în timp ce încercau să vândă aproximativ 5.000 comprimate ecstasy, pentru suma de 40.000 euro, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Anchetatorii au stabilit că cetăţenii germani Adrian T. (27 de ani) şi Albert S. (29 de ani) au adus cele 5.000 de comprimate de ecstasy cu o maşină înmatriculată în Germania, pe care le-au ascuns în diverse locaşe, autoturismul fiind ridicat pentru cercetări.

Procurorul Mircea Andreş, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timiş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că drogurile au fost aduse în ţară de cei doi tineri din Germania, care vroiau să le vândă cu 40.000 de euro, aceştia fiind urmăriţi încă de când au intrat în ţară.

Potrivit procurorului, iniţial cei doi au mers la Bucureşti, apoi au venit la Timişoara, unde i-au cerut cumpărătorului ca tranzacţia să aibă loc într-un service auto.

"După ce au văzut geanta cu bani, cei doi tineri i-au spus ofiţerului sub acoperire care urma să facă tranzacţia să revină după o oră. Când acesta s-a întors, traficanţii i-au dat pungile cu cele 5.000 de pastile. Procurorii de la crimă organizată şi poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au imobilizat pe vânzători", a spus Mircea Andreş.

Cei doi tineri, reţinuţi, sâmbătă, de către procurorii timişoreni, au fost prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, cererea fiind admisă de instanţă.

Pastilele de ecstasy sunt de foarte bună calitate, iar oamenii legii cred că marfa provine din Olanda. Anchetatorii continuă cercetările în acest caz, pentru identificarea tuturor membrilor grupării infracţionale.

La sfârşitul lunii septembrie, poliţiştii români au anihilat o grupare care se ocupa cu traficul şi consumul de droguri de mare risc, respectiv cocaină şi ecstasy. Gruparea infracţională era coordonată în România de către Raimund B., Adrian-Dan T. şi George B, anchetatorii stabilind că aceştia se aflau în strânsă legătură cu persoane implicate în traficul de droguri din Germania, aprovizionând în mod regulat piaţa ilicită a drogurilor din zona de vest a ţării cu diverse cantităţi de comprimate ecstasy. Instanţa a dispus atunci arestarea celor trei lideri ai grupului infracţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici