Trei kilograme de bijuterii confiscate de comunişti, restituite unei femei din Cluj

Judecătorii clujeni au admis, luni, acţiunea unei femei din judeţul Cluj care cere statului român să-i restituie trei kilograme de bijuterii din aur care au fost confiscate de regimul comunist.

4 afișări
Imaginea articolului Trei kilograme de bijuterii confiscate de comunişti, restituite unei femei din Cluj

Trei kilograme de bijuterii confiscate de comunişti, restituite unei femei din Cluj

Judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca au pronunţat, luni, sentinţa în dosarul în care Anna Varga a cerut statului român să-i restituie trei kilograme de bijuterii din aur.

Gabriel Năsui preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că judecătorii clujeni au admis acţiunea Annei Varga şi prin aceeaşi sentinţă obligă Banca Naţională a României să restituie clujencei metalele preţioase confiscate de comunişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anna Varga a dat statul român în judecată şi a cerut restituirea a trei kilograme de bijuterii din aur, despre care spune că au fost confiscate abuziv de fosta Miliţie, prin presiuni şi ameninţări. În acţiunea deschisă la Judecătoria Cluj-Napoca, Anna Varga, a solicitat instanţei să oblige statul român să-i restituie 3.000 de grame de bijuterii din aur (brăţări, inele, verighete), bijuterii care i-au fost luate între 1973 -1979.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici