Un bărbat din Arad a fost amendat după ce a folosit un limbaj vulgar pe o reţea de socializare. Cât trebuie să plătească

Un bărbat din Arad a fost amendat marţi cu 1.000 de lei de jandarmi pentru injurii aduse pe o reţea de socializare.

4618 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Arad a fost amendat după ce a folosit un limbaj vulgar pe o reţea de socializare. Cât trebuie să plătească

Sursa foto: profimedia

Jandarmii din Arad spun că s-au sesizat din oficiu marţi după-amiază cu privire la faptul că un bărbat a adus injurii şi expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de o persoană juridică pe o reţea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării, cât şi subiecţilor prezentaţi în text.

Jandarmii au reuşit identificarea autorului comentariului şi s-au dus la domiciliul acestuia.

„Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la uşă, bănuind care este motivul vizitei. Având în vedere cele constatate, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru injurii şi expresii jignitoare adresate pe o reţea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea persoanelor la care a făcut referire”, a transmis Jandarmeria Arad.

Jandarmeria precizează că în conformitate cu o decizie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, reţelele de socializare reprezintă spaţiu public întrucât „prin natura lor reţelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici