Un membru al grupării "sportivilor", arestat pentru trafic de influenţă

Un membru al grupării "sportivilor" şi un apropiat de-al său, cercetat în trecut pentru trafic de droguri, au fost reţinuţi, sâmbătă noapte, de procurorii DNA, în timp ce primeau 15.000 de euro de la mama unui arestat căruia îi promiseseră că pot interveni pentru a-l scăpa de măsura preventivă.

95 afișări
Imaginea articolului Un membru al grupării "sportivilor", arestat pentru trafic de influenţă

Un membru al grupării "sportivilor", arestat pentru trafic de influenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat de luni al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii anunţă că îi cercetează penal pe Ion Grigore şi Marius Ovidiu Păduraru, acuzaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, citată în comunicatul remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, reiese că, în luna martie, Ion Grigore a pretins suma de 20.000 de euro şi, ulterior, a primit 15.000 de euro de la un denunţător, prin intermediul mamei acestuia.

"În schimbul acestei sume, inculpatul i-a promis denunţătorului că îi va asigura revocarea măsurii arestării preventive, deoarece ar avea influenţă asupra unora dintre judecătorii Tribunalului Bucureşti şi Curţii de Apel Bucureşti, cărora le va remite o parte din banii pretinşi şi primiţi", informează DNA.

Potrivit DNA, denunţătorul este un deţinut încarcerat în penitenciarul Jilava, trimis în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti pentru trafic de droguri.

Procurorii susţin că Grigore a fost ajutat de Păduraru, care i-a asigurat legătura cu denunţătorul şi cu mama acestuia.

Cei doi au fost reţinuţi sâmbătă noapte, fiind prinşi în flagrant în timp ce primeau 15.000 de euro. Ei au fost arestaţi imediat de judecătorii Tribunalului Bucureşti, pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Ion Grigore a fost trimis în judecată, în stare de arest, în 2006, alături de alţi 43 de inculpaţi "constituiţi într-un grup infracţional organizat cunoscut sub denumirea de «gruparea sportivilor»".

Păduraru Marius fusese trimis în judecată, în 2007, ca membru al unui grup de crimă organizată "ce a acţionat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României a unor importante cantităţi de droguri de mare risc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici