Victor Becali şi Gigi Neţoiu au fost la DNA

Fostul acţionar al FC Dinamo, Gigi Neţoiu, a părăsit sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după aproximativ două ore, la ieşire spunând că a dat o scurtă declaraţie şi că a adus o serie de probe cele spuse de el la intrare, respectiv că acuzaţiile sunt nefondate.

1 afișare
Imaginea articolului Victor Becali şi Gigi Neţoiu au fost la DNA

Imagine din arhiva MediafaxFoto

Neţoiu a făcut precizarea că transferul în legătură cu care este anchetat este cel al fotbalistului Dan Alexa.

"Nu s-a întâmplat nimic. Am dat o declaraţie, am adus documentele care s-au cerut şi care justifică ceea ce v-am spus vis-a-vis de transferul respectiv şi, în continuare, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Era vorba de Alexa Dan, care a plecat la Beijing. Acesta a fost achiziţionat de Dinamo cu 90.000 de mii şi suma totală încasată pe el a fost de 700.000 şi asta a fost tot. Alexa a plecat la Beijing pentru 400.000 apoi a revenit, gratis, după un an şi trei luni şi apoi l-am dat cu 300.000 la Timişoara", a spus acesta.

Neţoiu a confirmat că, în timp ce era în clădire, Victor Becali a venit să-l salute, dar a făcut precizarea că nu are idee dacă acesta a depus vreun document sau dacă a dat vreo declaraţie.

Victor Becali a fost la DNA pentru aproximativ un sfert de oră. La intrare, impresarul, care este şi el cercetat în acelaşi dosar, a spus că a venit să "salute" un prieten, iar la ieşire, după aproximativ un sfert de oră, că a venit pentru că aici era Gigi Neţoiu.

Când a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Aticorupţie, Neţoiu, care este cercetat, alături de mai mulţi oameni din fotbal, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, declara că acuzaţiile sunt nefondate şi că nu cunoaşte nimic în legătură cu acuzaţia de spălare de bani, ci doar de cele referitoare la transferurile fotbaliştilor.

"Păi venim pe rând, cum ne cheamă. Ştiţi cum era înainte de 89, lotul Bobu-Postelnicu, aşa venim şi noi acum...în lotul Fotbal", a spus fostul acţionar al FC Dinamo.

"Eu nu cred că sunt nişte acuzaţii fondate. În al doilea rând, există nişte prevederi contractuale la venirea jucătorilor, între părţi, care trebuie respectate, iar transferurile care s-au făcut la nivelul cluburilor sunt făcute cu aprobarea Consilului de Administraţie. Deci nu putea un conducător sau altul să semneze dacă nu exista aprobarea Consilului de Administraţie. Ele (transferurile - n.red.) sunt supuse în CA, cum era Dinamo ASFC nonprofit, Consiliul Director, deci...

Dacă vinzi un jucător cu o sută de mii, clubul, şi o altă societate care se ocupă cu aşa ceva îl vinde cu un milion, cred că statul român are de câştigat; decât să ia impozit pentru o sută de mii, a luat pentru cinci sute de mii. Da. E un fenomen care se practică în tot fotbalul. Aşa cum între societăţile comerciale există acordul între părţi, aşa este şi în fotbal. În legătură cu spălarea de bani, nu ştiu ce să vă spun, pentru că eu nu am venit pentru aşa ceva. Eu am venit în legătură cu transferul fotbaliştilor la cluburi", a adăugat Neţoiu, răspunzând întrebărilor presei privind acuzaţiile care i-au fost aduse în dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici