A fost deschis singurul traseu de drumeţie din lume pe care turiştii nu au voie să vorbească

Singurul traseu de drumeţie din lume pe care turiştii nu au voie să vorbească şi să facă zgomote se află în Taiwan. Acesta a fost certificat ca fiind singurul „traseu liniştit” din întreaga lume, potrivit CNN.

973 afișări
Imaginea articolului A fost deschis singurul traseu de drumeţie din lume pe care turiştii nu au voie să vorbească

Sursa Foto - Wikipedia Commons

Traseul circular al lacului Cuifeng este unul de drumeţie care se întinde de-a lungul celui mai mare lac alpin din Taiwan, în nord-estul comitatului Yilan, la aproximativ 135 de kilometri de capitala Taipei.

A fost recunoscut de un grup internaţional non-profit ca fiind primul „traseu liniştit" din lume. Acreditarea a fost acordată de organizaţia Quiet Place International (QPI), cu sediul în SUA, care se ocupă cu cercetarea şi sensibilizarea publicului cu privire la beneficiile şi importanţa „liniştii", în vederea conservării acesteia în locurile urbane şi naturale.

Construit pe vechile şine ale unei căi ferate forestiere, la altitudini cuprinse între 1.900 şi 2.000 de metri deasupra nivelului mării, traseul şerpuieşte printr-o pădure luxuriantă şi umedă, acoperită cu muşchi verde şi gros, care acţionează ca un strat de „spumă naturală care absoarbe sunetul", a precizat QPI într-un comunicat.

Cel mai mic volum măsurat pe traseu este mai mic de 25 de decibeli, ceea ce reprezintă clasificarea QPI pentru „aproape silenţios".

Traseul are o lungime de 3,95 kilometri şi este frecventat de vizitatori. Certificarea este o veste bună pentru Taiwan, care a pierdut din veniturile din turism din cauza pandemiei COVID-19.

„Pentru o insulă dens populată, faptul că o apărut primul traseu liniştit certificat din lume are o semnificaţie specială", a declarat Lin Hua-ching, director al Biroului de Silvicultură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici