Danny Masterson, actorul din That 70's Show, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol

Actorul, în vârstă de 47 de ani, care se află în arest preventiv din luna mai, a fost găsit vinovat de violarea a două femei în urmă cu douăzeci de ani.

847 afișări
Imaginea articolului Danny Masterson, actorul din That 70's Show, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol

Sursa foto: Twitter

Actorul Danny Masterson a fost condamnat joi la 30 de ani de închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de două capete de acuzare pentru viol la începutul acestui an într-un tribunal din Los Angeles, potrivit procurorului adjunct Reinhold Mueller de la biroul procurorului districtual din Los Angeles.
 
Masterson a primit pedeapsa maximă "cumulată" pentru aceste infracţiuni, a declarat Mueller.
 
Starul din "That '70s Show", în vârstă de 47 de ani, a fost găsit vinovat la sfârşitul lunii mai pentru două din cele trei capete de acuzare de viol şi a fost arestat preventiv în urma verdictului. Juriul nu a reuşit să ia o decizie în ceea ce priveşte cel de-al treilea cap de acuzare.
 
În urma arestării sale iniţiale în 2020, Masterson pledase nevinovat la acuzaţia că a violat trei femei la domiciliul său în incidente separate între 2001 şi 2003.
 
Sentinţa de joi provine din cel de-al doilea proces în acest caz, care a început la 24 aprilie şi a ajuns în faţa juriului la 17 mai. Masterson a fost reprezentat de avocaţii apărării Shawn Holley şi Philip Cohen. Procurorul adjunct Ariel Anson şi procurorul adjunct Mueller au instrumentat cazul.
 
Holley a declarat joi reporterilor că intenţionează să facă apel la condamnările pentru viol.
 
"Suntem foarte dezamăgiţi de sentinţa pe care judecătorul a pronunţat-o astăzi", a declarat Holley. "Domnul Masterson nu a comis infracţiunile pentru care a fost condamnat, iar noi şi avocaţii de apel, care sunt cei mai buni şi mai străluciţi din ţară, suntem încrezători că aceste condamnări vor fi anulate."
 
Primul proces a început în octombrie 2022, iar în luna următoare a fost declarat nul după ce juriul a rămas în impas, a declarat atunci procurorul districtual pentru CNN.
 
Alison Anderson, avocata care îi reprezintă pe doi dintre cei trei acuzatori, a declarat joi, după pronunţarea sentinţei, că clienţii săi "au dat dovadă de o putere şi un curaj extraordinare, venind în faţa forţelor de ordine şi participând direct la două procese penale epuizante".
 
Masterson este cunoscut mai ales pentru rolul lui Steven Hyde din serialul "That '70s Show", difuzat timp de opt sezoane pe Fox, din 1998 până în 2006, şi care i-a avut ca protagonişti pe Mila Kunis, Ashton Kutcher, Laura Prepon, Topher Grace şi Wilmer Valderrama.
 
Kutcher şi Masterson au jucat, de asemenea, în serialul "The Ranch" de pe Netflix, începând din 2016, dar Netflix şi producătorii l-au scos pe Masterson din serial pe fondul acuzaţiilor de viol. La momentul respectiv, Masterson s-a declarat "evident foarte dezamăgit" de această decizie.
 
Veştile despre acuzaţii datează din martie 2017, când jurnalistul şi fostul editor al Village Voice Tony Ortega a scris pe site-ul său "The Underground Bunker" că Masterson era investigat de Departamentul de Poliţie din Los Angeles.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici