Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autismului

  • Elon Musk a dezvăluit întregii lumi, în cadrul emisiunii Saturday Night Live, că are sindromul Asperger.
  • În deschiderea show-ului TV, Musk a vorbit şi despre reputaţia sa, criptomonedele şi Twitter.
  • Dogecoin a scăzut semnificativ după ce şeful Tesla s-a referit la monedă ca fiind „o mare agitaţie”.
  • Mulţi profesionişti au considerat că sindromul Asperger este o formă mai uşoară de autism.
3954 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autismului

Elon Musk a declarat că are sindromul Asperger, o tulburare din spe

Elon Musk a găzduit sâmbătă seară renumitului show de comedie „Satuday Night Live”, unde a dezvăluit întregii lumi că are sindromul Asperger, relatează Forbes.

În timpul monologului său de deschidere, Musk, CEO excentric şi controversat al Tesla şi SpaceX, s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”.

Pe parcursul discursului, Elon Musk a vorbit despre reputaţia sa, de faptul că îi place să râdă de anumite subiecte pe Twitter şi de fascinaţia sa faţă de Dogecoin, o criptomonedă „glumă” care a crescut în valoare după ce a început să o susţină. În cadrul show-ului, acesta s-a referit la Dogecoin ca fiind „o mare agitaţie”, lucru care a determinat ca valoarea acestei criptomonede să scadă semnificativ

Musk nu este de fapt prima gazdă SNL cu sindromul Asperger: Dan Aykroyd, fost membru al distribuţiei, a găzduit show-ul în 2003 şi a discutat în mod deschis despre Asperger.

Conform Asociaţiei AutismSociety, sindromul Asperger (cunoscut şi sub numele de Tulburare Asperger) a fost descris pentru prima dată în anii 1940 de medicul pediatru vienez Hans Asperger. Mulţi profesionişti au considerat că sindromul Asperger este pur şi simplu o formă mai uşoară de autism şi au folosit termenul „autism cu funcţionare înaltă” pentru a descrie aceşti indivizi.

Tulburarea Asperger a fost adăugată în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, ca o tulburare separată de autism. Cu toate acestea, există încă mulţi profesionişti care consideră tulburarea Asperger o formă mai puţin severă de autism. 

Ceea ce distinge tulburarea Asperger de autismul clasic sunt simptomele sale mai puţin severe şi absenţa vorbirii până la vârste înaintate. Copiii cu tulburare Asperger pot fi afectaţi mai uşor şi au frecvent abilităţi lingvistice şi cognitive bune. Pentru un observator neiniţiat, un copil cu tulburare Asperger poate părea doar un copil tipic care se comportă puţin diferit.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici