Dogecoin scade semnificativ după ce Elon Musk o numeşte „o mare agitaţie”

  • Dogeoin a scăzut cu 28% după şeful Tesla s-a referit la criptomonedă ca fiind „o mare agitaţie”.
  • Elon Musk: „Ar trebui să fie considerată speculaţie în acest moment.”
  • Dogecoin este a patra cea mai mare monedă digitală, cu o capitalizare de piaţă de 73 miliarde de dolari.
1615 afișări
Imaginea articolului Dogecoin scade semnificativ după ce Elon Musk o numeşte „o mare agitaţie”

Valoarea criptomonedei Dogecoin a scăzut brusc duminică, după ce şeful Tesla şi susţinătorul criptomonedelor, Elon Musk, s-a referit la monedă ca fiind „o mare agitaţie”, relatează Reuters.

Musk a făcut această declaraţie sâmbătă în timpul show-ului de comedie„Saturday Night Live” unde a fost gazdă. 

Dogecoin este cotat la 0,47 dolari (1,90 RON) la Binance, în scădere cu 28% faţă de 0,65 dolari (2,63 RON) înainte de spectacol.

Pasionaţii de criptomonede erau de câteva zile dornici să audă ce va spune, după ce tweet-urile sale din acest an au transformat moneda digitală în visul oricărui speculator.

Întrebat „ce este dogecoinul”, Musk a răspuns: „Este viitorul monedei. Este un mecanism financiar de neoprit care va prelua lumea”.

Când Michael Che, un membru din distribuţia spectacolului a contestat: „Deci, este o agitaţie?”, Musk a răspuns: „Da, este o agitaţie”. Şi a râs.

Musk a postat numeroase comentarii despre criptomonede pe Twitter şi a criticat numerarul vechi obişnuit pentru că are dobânzi reale negative.

Joi, Musk a scris pe Twitter: „Criptomoneda este promiţătoare, dar vă rugăm să investiţi cu prudenţă!”, şi a ataşat un clip video în care spunea că Dogecoin „ar trebui să fie considerată speculaţie în acest moment.” 

Totuşi, în videoclip, a mai spus că această criptomonedă are „şanse mari” să devină ceea ce el a numit „viitoarea monedă a Pământului”.

A depăşit criptomonedele mai utilizate pe scară largă, cum ar fi litecoin şi ether.

Tesla a declarat în februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta în curând ca o formă de plată în criptomonede pentru maşinile sale electrice.

DogeCoin a început ca o glumă pentru a parodia nebunia criptomonedelor, însă acum este literalmente clasificată drept o „meme-monedă”

La începutul lunii ianuarie, un DogeCoin valora mai puţin de un cent, iar spre sfârşit, când mişcările GameStop şi DogeCoin au ajuns cunoscute, valoarea criptomonedei a început să crească semnificativ. 

Pe trackerul de date criptografice CoinGecko.com, Dogecoin a crescut cu peste 800% în ultima lună şi este acum a patra cea mai mare monedă digitală, cu o capitalizare de piaţă de 73 miliarde de dolari. A atins un record record joi peste 0,73 USD.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici