Formaţia Pink Floyd va lansa un single de susţinere a ucrainenilor

În această seară, formaţia Pink Floyd va lansa un nou single de susţinere a ucrainenilor, intitulat "Hey, Hey, Rise Up!".

268 afișări
Imaginea articolului Formaţia Pink Floyd va lansa un single de susţinere a ucrainenilor

Formaţia Pink Floyd va lansa un single de susţinere a ucrainenilor

Aceasta este prima piesă originală înregistrată de la „The Division Bell” din 1994 şi prima lansare de la „The Endless River” din 2014.

David Gilmour şi Nick Mason cântă această piesă alături de basistul Guy Pratt, de Nitin Sawhney la clape şi de artistul ucrainean Andrei Hlivniuc din trupa Boombox la voce.

Melodia a fost înregistrată pe 30 martie, la care s-a adăugat vocea lui Andrei Hlivniuc dintr-o postare pe Instagram în care acesta este văzut cântând din Piaţa Sofiyskaya din Kiev.

Cântecul, intitulat "Oh, The Red Viburnum In The Meadow", este un cântec de protest scris în timpul Primului Război Mondial şi a fost folosit în întreaga lume luna trecută pentru a protesta împotriva invaziei din Ucraina. Pink Floyd au ales să împrumute ultimele cuvinte din acest cântec pentru titlul lor.

Chitaristul David Gilmour a explicat: "Ca mulţi alţii, am simţit furia şi frustrarea acestui act josnic, al unei ţări independente, paşnice şi democratice invadată şi asasinată de una dintre cele mai importante puteri ale lumii".

El explică cum a ajuns să îl cunoască pe Andrei şi trupa sa Boombox: "În 2015 am cântat la Koko din Londra pentru a susţine Belarus Free Theatre, ai cărui membri fuseseră încarceraţi. Pussy Riot şi trupa ucraineană Boombox au fost, de asemenea, pe afiş. Aceştia din urmă trebuiau să susţină propriul concert, dar solistul lor, Andrei, nu a putut ajunge la timp din cauza unor probleme cu paşaportul. Aşa că restul trupei a cântat cu mine. Am cântat "Wish You Were Here" pentru Andrei în acea seară. Recent, am auzit că a părăsit turneul american cu Boombox pentru a se întoarce în Ucraina şi a se alătura apărării. Apoi am văzut acest videoclip uimitor pe Instagram, în care el se afla într-o piaţă din Kiev, cu o frumoasă biserică cu boltă aurită în fundal şi cânta într-un oraş tăcut, fără trafic din cauza războiului. Acel moment puternic m-a făcut să vreau să adaug muzică."

În timp ce compunea muzica pentru acest cântec, David Gilmour a reuşit să ia legătura cu Andrei, aflat într-un spital din Kiev. Andrei se refăcea după o rană de mortier: "I-am cântat o parte din cântec la telefon şi mi-a dat voie. Sper că vom face ceva împreună în viitor”.

El a adăugat: "Sper că piesa va fi apreciată pe scară largă. Vrem să strângem bani pentru organizaţiile umanitare şi să ridicăm moralul oamenilor. Vrem să ne arătăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest sens, să dovedim că majoritatea lumii consideră că este o greşeală imensă ca o superputere să invadeze o ţară independentă şi democratică, cum a devenit Ucraina”.

Videoclipul, care va fi difuzat la miezul nopţii, a fost regizat de Mat Whitecross şi filmat în ziua înregistrării. Pe coperta single-ului apare floarea naţională a Ucrainei, floarea-soarelui, creată de artistul cubanez Yosan Leon. Aceasta este o referire directă la femeia care a fost văzută în întreaga lume dând seminţe de floarea-soarelui soldaţilor ruşi şi spunându-le să le poarte în buzunare, astfel încât, atunci când vor muri, planta să poată creşte.

 

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici