Ghid vestimentar pentru femei - Cum să te pregăteşti pentru venirea toamnei

Multe publicaţii scriu că vara 2022 a fost cea mai caniculară din ultimii 500 ani. Însă toate au un sfârşit, şi toamna trebuie să vină cu temperaturile ei scăzute.

864 afișări
Imaginea articolului Ghid vestimentar pentru femei - Cum să te pregăteşti pentru venirea toamnei

Sursa Foto - Hepta/ Mexx

Chiar dacă este un război şi o criză energetică în derulare, canicula ne chinuie şi pandemia globală de coronavirus nu s-a încheiat,  Vogue te invită să te bucuri de noile trenduri în toamna/iarna 2022. 

„Vrei să trăieşti din nou, să fii inspirat. Şi să înveţi din viaţa oamenilor.” Dar cu ce preţ?, aşa se întrebau oamenii pe ei înşişi  şi pe vecinii lor, în timp ce stăteau la cozile din New York, Londra, Milano şi Paris, cu telefoanele care le trimiteau notificări zgomotoase despre invazia rusă şi situaţia disperată a poporului ucrainean.

Giorgio Armani şi-a susţinut spectacolul la Milano în tăcere, în semn de respect. Numeroase branduri, mari şi mici, au făcut donaţii şi au vorbit despre importanţa creativităţii în faţa autocraţiei.

 

Demna a fost elefantul de pe pistă. Luând în considerare anularea show-ului său Balenciaga, el a reîncadrat-o ca pe un act de rezistenţă, realizând că „anularea acestui spectacol ar însemna să cedeze”.

Acest comentariu a fost deosebit de puternic, având în vedere că designerul a fost forţat să părăsească ţara natală, Georgia, în 1993, la vârsta de 12 ani, şi, ulterior, a căutat refugiu în Ucraina. Spectacolul său, conceput iniţial ca un comentariu asupra schimbărilor climatice, a devenit un răspuns la război, cu modele aventurându-se pe o pistă înzăpezită, aplecate împotriva vântului, purtând saci de gunoi din piele  cu bunuri. Ultimele două look-uri – unul albastru, unul galben, culorile drapelului ucrainean – au dat formă  modei de a merge înainte, la bine şi la rău, indiferent de context.

 

Alte puncte de discuţie pentru toamnă: fluiditatea de gen, sex-appeal, pozitivitatea corpului. Vine toamna, talia va fi strânsă şi ţesăturile vor fi transparente. Costumele se îndreaptă în afara biroului, crescând coeficientul de glamour pentru seară, în catifea luxoasă, imprimeuri îndrăzneţe şi culori care te fac să vrei să sari de bucurie. Tricotajele sunt peste tot şi sunt combinate cu orice.


Dar care este cea mai mare tendinţă de modă a colecţiilor de toamnă/iarna 2022?

Revenirea hainelor frumos realizate pe care le poţi purta oricând, în orice loc. Umilul maiou, un liant de garderobă care rareori distrage atenţia, a stat în centrul scenei la Prada, Bottega Veneta şi Loewe. La fel şi jacheta de zbor, îmbrăcată cu paiete, piele şi pene şi asortată cu fuste şi cizme până la coapse.

Blazerul supradimensionat, de asemenea, a avut putere, a făcut echipă cu orice, de la fuste metalice minuscule şi cizme din latex Versace  la şnururi largi şi adidaşi de la Louis Vuitton. 

 

Cu ce poate să se îmbrace o femeie ca să arate bine în sezonul rece? 

WhoWhatWear  scrie că se face o întoarcere la minimalismul din anii 1990, iar femeile pot să se îmbrace cu: 

  • maieu Tencel 
  • fustă de mătase Pratt
  • jachete din piele de tip biker de la Dion Lee
  • rochii roz sau mov cu fuste mini de la Valentino
  • genţi de piele 
  • cizme de piele sau din latex de la Jimmy Choo
  • bluze din lână de la Arket 
  • pantaloni de trening de la Tencel 
  • geci matlasate 
  • rochii leopard din satin de la Paco Rabanne 
  • cercei de la Retrofête
  • sacouri/hanorace de la The Frankie 
  • corsete cu umeri decupaţi 

 

        

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici