Nicu Bocancea, Adrian Perjovschi, Andreea Mărcuţă si Ivona Nenu anunţă „Wedding Trends 2023”

 • Ce se poartă şi ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greşeli, cele mai utile sfaturi
 • TOP 5 recomandări pentru miri!
290 afișări
Imaginea articolului Nicu Bocancea, Adrian Perjovschi, Andreea Mărcuţă si Ivona Nenu anunţă „Wedding Trends 2023”

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuţă, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty şi wedding planner-ul Ivona Nenu au anunţat trendurile în materie de nunţi pentru sezonul acesta, in cadrul „Wedding Trends 2023”, organizat la unica orangerie pentru evenimente de lângă Bucureşti.

„Trendurile mondiale în decoruri şi locaţii de evenimente conduc oamenii spre spaţii aproape de natură, indiferent de anotimp, spre decoruri cu inspiraţii fresh, romantice, solare, cu elemente din natură fie că e iarnă sau vară. Orangeriile sau locaţiile de tip seră, inundate de lumina naturală sunt printre cele mai căutate şi aspiraţionale spaţii pentru nunţi, pentru că primesc energia naturii şi a iubirii pentru ea, pentru că au plante, spaţii largi, lumină, confort, unicitate şi pentru că sunt versatile şi arată spectaculos cu orice fel de mese, scene, aranjamente florale sau decoruri, în funcţie de tema aleasă sau de nivelul de eleganţă dorit.”, declară Nicu Bocancea, master florist internaţional.

Rochia de mireasă este elementul-vedetă al unei nunţi, iar 2023 vine cu multă personalitate şi originalitate în designul colecţiilor bridal: „Anul acesta nu mai există „nu se poate”, „nu este permis” sau „nu se cade” în designul rochiilor de mireasă. Se poartă rochiile îndrăzneţe, cu transperenţe, decupaje sau decolteuri adânci, corsetele structurate, transparente cu aplicaţii spectaculoase din pene, cristale, franjuri, minuţios realizate manual sau broderiile transparente dublate cu corsete în culoarea pielii. Sunt în mare vogă printre miresele neconvenţionale din toată lumea piesele separate, costumele sau rochiile de tip sacou pentru libertatea de mişcare pe care o dau şi pentru imaginea cool şi modernă pe care o transmit. Rochiile mini sunt preferate de miresele 2023 atât ca primă rochie, cât şi ca a doua rochie a serii, cea dedicată dansului şi momentelor de divertisment. Fundele şi florile 3D sunt printre cele mai in trend accesorii pentru rochiile de mireasă, iar albul tradiţional este tot mai frecvent înlocuit de alte culori în materialele din care ele se realizează pentru un impact vizual puternic şi pentru memorabilitate.”, declară Andreea Mărcuţă, unul dintre fashion designerii preferaţi de miresele din 2023.   

Coafurile mireselor 2023 ţin cont de trendurile în hair-styling, dar şi de componenta „timeless” pe care trebuie ele să o aducă look-ului total în cea mai importantă zi din viaţă: „Este un plus de chic anul acesta în coafurile de mireasă, adus bineînţeles din accesorii, formă, dar şi din adaptarea la forma feţei, la tipul de păr, la rochie şi la aspectul total al mireselor. Trendurile sunt pentru fiecare lungime de par, avem coafuri pentru parul tuns pixie, pe scurt, coafuri texturizate cu produse pentru aspect lucios, dar şi coafuri pentru parul lung care poate fi lăsat desfăcut, ondulat, drept, pe jumatăte prins sau cu totul. Putem crea din coafuri un look elegant, clasic, modern, boemian, relaxat, casual, de basm, pentru plaja sau de poveşti cu zâne. Coafurile de mireasă pot fi accesorizate creativ, de la simplu şi elegant, până la cât mai sofisticat, complex sau glam. Avem de exemplu coroniţe de la cele simple din material până la cele mai stralucitoare cu pietre sau perle. Voalul este un alt element important de accesorizare a coafurii, cu un puternic impact în look-ul mireselor. El poate fi de diferite lungimi şi dimensiuni, ne putem juca foarte mult cu volumele sau îl putem înlocui cu voalete sau cu diverse accente de voal. Pentru miresele care aleg să nu poarte voal, avem alternativă în simplitate,  în inserarea de flori naturale în coafuri sau chiar în alegerea unei pălării pentru un look mai avangardist.”, anunţă Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, expert în transformări radicale de look.

Florile folosite în buchete, în aranjamentele de masă sau în construcţiile decorative sunt esenţiale pentru crearea unui tablou perfect al nunţii şi al poveştii de dragoste sărbătorită de miri: „Construcţiile florale suspendate sunt printre cele mai spectaculoase decoruri de nuntă ale anului 2023, pentru că ele completează aspectul oricărei săli, învăluie în natură, parfum şi frumos contextul şi aduc originalitate şi personalitate evenimentului. Cromatica-vedetă a anului este în continuare albul sau inserţia de alb, iar florile preferate sunt de cele mai multe ori cele de sezon sau cele preferate de mireasă. Aranjamentele de masă trebuie calibrate ca proporţie şi gândite ca parte din povestea mirilor, cu inserţii personalizate, cu elemente lemnoase sau elegante. Vesela, tacâmurile, paharele, feţele de masă sunt alese dintr-o varietate de forme, materiale, nuanţe pentru a se potrivi contextului, temei, elementelor din jur. Place-card-urile, meniurile, mărturiile se pot realiza creativ pentru a fi elemente de inedit şi culoare, nu doar accesorii de masă. Buchetele de mireasă, de naşă sau de domnişoare de onoare sunt „vedetele” zilei, ele trebuie să fie memorabile, instagramabile, demne de păstrat ca amintire o viaţă, iar floriştii aleşi să le realizeze au de multe ori provocarea unor adevărate mini-opere de artă.”, consideră Nicu Bocancea, cel mai premiat şi apreciat master florist din România pe plan internaţional.       

Momentele inedite, care ies din tipare, cornerele instagramabile, detaliile care fac diferenta sunt subiectele principale in discutia mirilor cu un wedding planner: „Inspiratia mireselor vine si in 2023 din Pinterest, Tik Tok, Instagram, unde viitoarele mirese isi salveaza referinte preferate si isi creaza moodboard-ul care este de mare ajutor atat pentru wedding planner cat si pentru florist, pentru a putea veni cu recomandari foarte aproape de asteptarile lor. Momentul First Look a devenit un must-have in desfasuratorul de nunta, este un moment plin de emotie si intimitate, iar speech-urile sunt din ce in mai imprumutate ca idee astfel ca startul nuntii il dau clinchetul de pahare si discursul celor dragi. In ceea ce priveste programul artistic, mirii pot deschide evenimentul cu o muzică de pian, vioară, saxofon si pot alege pana la 6 reprize de muzica live, intercalate ca genuri, de la coveruri, folclor, special guest star-uri, cât să acopere toate gusturile. Mirii se gandesc in 2023 si la continut pentru social media, reels, stories, unele obtinute cu filmarea circulara, in 360 grade, si aleg sa proiecteze la eveniment fotografiile editate in aceeasi zi. Atenţia la detalii ajută mirii să creioneze un eveniment diferit, special: tortul de shot-uri pentru a condimenta distractia, dancing shoes, care sunt extrem de apreciati de doamne si domnisoare in mijlocul petrecerii cand isi doresc sa arunce tocurile si sa danseze in continuare, machetele de tort care anul acesta se anunta a fi grandioase, decorate cu flori sau cu design personalizat sau un spectacolul de lumina, redat prin perdeaua de lumini de pe tavan (denota romantism), candelabre (denota eleganta), inscrisurile luminate (I DO, LOVE, AMORE, A&C, etc), sunt doar cateva din detaliile cu care mirii pot surprinde invitatii.”, dezvăluie Ivona Nenu, cunoscută de miri sub numele de Ivo Your Wedding Planner.

Fotografiile de la evenimentul Wedding Trends 2023 by Talentivity au fost realizate de White Ruffles, unii dintre cei mai accesaţi fotografi de nunţi şi evenimente private din România.

 

 

 

TOP 5 puncte esenţiale în căutarea locaţiei ideale pentru nuntă

 

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist din România pe plan local şi internaţional, desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, co-fondatorul Orangeriei Iris

1.Numărul de persoane – căutările încep prin a face o listă aproximativă de invitaţi care determină găsirea unui spaţiu care să se umple de oameni, de bine şi de frumos în cel mai adecvat mod. Este neplăcut să ajungi să ai o sală prea mică sau prea mare pentru invitaţi pe care să te chinui să o comprimi sau să o lărgeşti din artificii de decor. 

2.Anotimp/Momentul din an – trebuie căutată o locaţie care să permită desfăşurarea evenimentului atât la interior, cât şi la exterior pentru ca vremea cu capriciile ei să fie un detaliu, nu un impediment. Există locaţii care au terasă, locaţii care au pereţi culisanţi, spaţii segmentate etc. Chiar dacă ai convingerea că evenimentul tău va fi vara şi nu vei avea multe elemente imprevizibile de luat în calcul, natura oferă surprize pe care ar fi bine să poţi să le transformi în momente plăcute, nu generatoare de haos

3.Stil şi concept – Ar trebui să ştii dacă petrecerea ta va fi rustică, mediteraneană, glamour, clasică, tradiţională, hippie sau boho-chic. Există locaţii versatile care se pot transforma în funcţie de stilul petrecerii, însă unele chiar au anumită ştampilă care poate fi nepotrivită pentru ceea ce îţi doreşti tu. Ar fi bine să stii de la început ce temă ţi-ar plăcea să aibă evenimentul tău, dacă va fi unul jucăuş sau serios, ca să poţi aşeza toate piesele ca într-un puzzle care să iasă perfect.    

4.Bucătărie proprie sau construită provizoriu şi bar – o locaţie de evenimente nu este doar o poză frumoasă. Evenimentul pe care tu îl ai trebuie să fie o experienţă completă, plăcută, cu tot ce implică simţirea de bine pentru invitaţii tăi. Degeaba ai o locaţie superbă care nu are bucătărie sau spaţiu şi elemente necesare pentru a funcţiona una printr-o firmă specializată sau o locaţie în care nu este prevăzut spaţiu pentru bar sau chiar un bar propriu. Sunt elemente necesare pentru buna desfăşurare a unui eveniment

5.Spaţiu pentru dans şi pentru cornere tematice – nu se mai poartă evenimentele private statice, ci se caută evenimente în care invitaţii să treacă prin mai multe experienţe multisenzoriale, interactive. Va fi întotdeauna un atu un spaţiu care permite un corner de cigar şi narghilea, un spaţiu de photobooth, un corner special amenajat pentru copii cu activităţi şi elemente adecvate, un spaţiu pentru live cooking sau câte şi mai câte 

 

TOP 5 cele mai importante aspecte atunci când alegem rochia de mireasă

 

Andreea Mărcuţă, fashion designer şi fondator al MMarquise

1.Alege rochia în funcţie de silueta ta, de ce te avantajează şi te pune cel mai bine în valoare! Sfătuim miresele să urmărească tendinţele actuale, însă alegerea trebuie făcută de fiecare persoană în parte, ţinând cont de corp, de formele fiecăreia şi de ce le avantajează. Aici este foarte importantă consilierea, pentru punerea în valoare a atuurilor personale şi pentru acele mici trucuri care ne ajută să mascăm mici defecte sau să evidenţiem punctele forte, în funcţie de fiecare siluetă. Recomandăm astfel o sesiune cu designerul şi proba mai multor tipuri de rochii, pentru a vedea ce stil, ce formă de rochie pune cel mai bine în valoare silueta respectivă.

2. Povestea fiecărei mirese, locaţia în care are loc evenimentul şi tematica aleasă trebuie să ocupe un loc important în alegerea rochiei! Este important pentru noi să intrăm în povestea miresei, să înţelegem ce îşi doreşte şi cum se visează în ziua nunţii. Înainte să alegem rochia de mireasă perfectă, trebuie să ne decidem dacă evenimentul va fi unul formal, într-o locaţie somptuoasă de tip castel, sau dacă evenimentul este unul casual, tip garden-party, petrecere pe malul lacului sau pe plajă. 

3. Stabilire bugetului este foarte importantă în alegerea rochiei, ajută foarte mult atât mireasa, cât şi casa de modă sau brandul care o va realiza. În momentul în care ştim în ce buget trebuie să ne încadrăm, ne facilităm munca şi alegerile, pentru că putem propune cele mai potrivite variante, atât ca stil, dar şi din punctul de vedere al sumei alocate pentru rochie. Foarte important este ca mireasa să se gândească la întreaga ţinută şi să nu uite de accesorii, de voal, pantofi sau bijuterii atunci când îşi stabileşte bugetul.

4. Rezervă timp pentru căutarea rochiei, pentru întânirea cu designerul şi probarea mai multor tipuri de rochie! Multe rochii de mireasă, în funcţie de materialul folosit, fie că este o dantelă fină sau preţioasă comandată din Franţa sau Italia, fie că necesită zeci sau sute de ore de lucru manual, are nevoie în general de un timp de realizare între 2 şi 8 luni. Căutările trebuie să înceapă din timp, însă nici prea devreme nu este oportun, pentru că riscăm să ne plictisim de model sau să apară modele noi, broderii noi spectaculoase şi să ne pară rău că nu am aşteptat. Este foarte important să ne sfătuim cu designerul sau cu consilierii casei de modă alese cu privire la primele programări şi la începerea căutărilor.

5. Găseşte casa de modă sau designerul care ţi se potriveşte, care este pe gustul tău şi cu care să ai chimie! Considerăm că ROCHIA este elementul principal din cadrul nunţii pentru viitoarea mireasă, de aceea realizarea acesteia trebuie să fie în întregime o poveste frumoasă. Astfel, recomandăm vizite la mai mai multe branduri pentru a vedea unde există chimie, unde sunt rochiile care sunt pe placul nostru, unde ni se acordă atenţia dorită şi nu în ultimul rând, unde sunt materialele şi mâna de lucru de calitate. Este foarte important să poţi face diferenţa şi să poţi analiza rochiile de mireasă şi materialele folosite, aplicaţiile manuale şi măiestria cu care acestea sunt lucrate.

 

TOP 5 sfaturi esenţiale pentru alegerea coafurii de mireasă

 

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, specialist în transformări radicale de look, fondatorul Jovsky Studio  

 1. Coafurile de mireasă trebuie să fie timeless, ele, de cele mai multe ori, nu trebuie să ţină cont de vremuri sau de trenduri revoluţionare. Privite în fotografii mâine sau peste ani, ele trebuie să transmită aceeaşi frumuseţe şi eleganţă ca în ziua nunţii şi să fie o completare a look-ului total de fericire al miresei. 
 2. Fără excepţie, recomand ca părul viitoarelor mirese să fie pregătit din punctul de vedere al culorii şi tunsorii cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment, ca să se aşeze culoarea, tunsoarea, percepţia viitoarei mirese asupra lor şi să se elimine elementele neprevăzute! Schimările de culoare şi tunsoare nu sunt recomandate cu puţin timp înainte de nuntă!
 1. Proba coafurii trebuie făcută cu ceva timp înainte de nuntă la salonul sau la hair-stylistul ales, ca şi când ar fi ziua cea mare. Dacă este hotărâtă că va purta voal, atunci ideal ar fi să-l aibă cu ea la probă, ca să se poată simula look-ul final. Astfel mireasa poate fi sigură că va arăta în ziua nunţii aşa cum a visat şi că va elimina emoţiile şi situaţiile imprevizibile de atunci.
 1. Recomand mireselor coafurile fără volum exagerat, ci părul stilizat fin, fără formă atipică exagerată care poate modifica fizionomia sau poate atrage atenţia în detrimentul ansamblului, a imaginii generale strălucitoare pe care o ţintim pentru o asemenea zi importantă. Mereu am spus şi o repet: coafura din ziua nunţii trebuie să fie un accesoriu pentru frumuseţea miresei în cea mai importantă zi din viaţa ei.
 1. Recomand mireselor o coafură naturală şi rezistentă multe ore cu care să se simtă libere în mişcări, care să le permită să se îmbrăţişeze cu invitaţii, să danseze până dimineaţă, să arate bine în poze pe tot parcursul nopţii, fără retuşuri! O mireasă trebuie să strălucească nu numai prin coafură, accesorii sau prin felul în care este îmbrăcată sau aranjată, ci prin ceea ce transmite, prin privire, prin fericirea pe care o emană.

 

TOP 5 cei mai importanţi paşi în colaborarea cu un wedding planner

pentru mirii şi nunţile din 2023

 

Ivona Nenu - Ivo Your Wedding Planner, una dintre cele mai respectate şi căutate organizatoare de evenimente din România

 1. Drumul organizării nunţii este unul mai simplu, mai sigur, mai precis şi mai frumos dacă ai un wedding planner. El atentioneaza, accentueaza sau marcheaza anumite aspecte/clauze din contracte care negestionate corect pot ajunge sa provoace adevarate pagube financiare, poate veni cu solutii sau propuneri in discutiile cu furnizorii, adaptate la cerintele mirilor si mult in beneficiul acestora, este ghidul perfect prin multitidinea de oferte, cautari, comparatii si întrebări.
 2. Cunoaşterea, chimia, prospecţiile în gânduri, dorinţe, preferinţe! Inca de la prima intalnire cu mirii, incerc sa imi dau seama care le sunt asteptarile, ii rog sa imi povesteasca cat mai multe despre ei astfel incat sa vedem care este directia in care trebuie sa ne indreptam cu cautarile, să facem împreună ordine in planuri, in ganduri, in suflet, sa prioritizăm, să analizăm pentru ca nunta să fie visul împlinit pentru ei.
 3. Furnizorii perfecţi! Dupa ce stabilim impreuna care sunt tema, conceptul, bugetul, facem impreuna un necesar pentru a stabili care sunt furnizorii de care au nevoie, optiunile sunt multiple si e foarte important sa inteleg care este tabloul pe care ei il viseaza astfel incat sa le pot recomanda parteneri de drum care sa ii ajute sa isi transforme visul in realitate. Deci urmatorul pas este sa le ofer variante de furnizori pentru fiecare segment in parte (fotografie, video, muzica, candy-bar, torture, etc) si cautam pana ei simt ca au facut alegerea cea mai buna.
 4. Desfăşurător precis! Cand toti furnizorii sunt contractati, facem impreuna un desfasurator in care notam toate detaliile importante, de la orele pentru montaj, probe, pana la schema salii, persoane de contact, toate aceste detalii sunt incluse si trimise catre toti cei implicati in organizarea nuntii cu doua saptamani inainte. Toata lumea are timp sa verifice datele, sa le modifice, corecteze sau sa ceara alte lamuriri. In asa fel incat in ziua nuntii totul este clar si sa nu apara surprize neplacute.
 5. In ziua evenimentului sunt alaturi de miri pentru a urmari respectarea cu mare atentie a desfasuratorului si sunt in acelasi timp persoana de contact pentru toti furnizorii. Mirii nu trebuie deranjati cu intrebari in ziua nuntii, ei trebuie sa traiasca la intensitate maxima fiecare minut, sa se iubeasca, sa se bucure de familie, de toti cei dragi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici