O staţie de metrou din Kiev a fost transformată într-un studio de televiziune pentru a alege trupa care va participa la Eurovision 2023

  • Ucraina a ales duo-ul pop Tvorchi ca număr pentru concursul Eurovision de anul viitor, într-o transmisiune în direct dintr-un adăpost antiatomic din Kiev.
  • Staţia de metrou din Kiev a fost transformată într-un studio de televiziune pentru spectacolul de selecţie de sâmbătă.
  • Staţia de metrou a fost folosită ca adăpost antiaerian de când Rusia a invadat oraşul în februarie.
395 afișări
Imaginea articolului O staţie de metrou din Kiev a fost transformată într-un studio de televiziune pentru a alege trupa care va participa la Eurovision 2023

Sursa foto: Twitter

Piesa Heart of Steel a lui Tvorchi este primul cântec confirmat pentru concursul din 2023 de la Liverpool.
 
Andrew Hutsuliak, membru al trupei, a declarat şocat: "Vom încerca să facem totul pentru a prezenta Ucraina cu demnitate".
 
Orchestra Kalush din Ucraina a câştigat concursul din acest an, dar Marea Britanie va fi gazda concursului din 2023 din cauza războiului.
 
„Nu-ţi fie frică să spui ceea ce gândeşti. Vreau doar să spun mulţumesc Ucrainei", le-a spus vocalistul Jeffery Kenny telespectatorilor concursului de selecţie Eurovision din Ucraina, cunoscut sub numele de Vidbir, care a fost transmis online.
 
Hutsuliak a adăugat: „Nu credeam că vom câştiga, dar vrem să le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, care ne ascultă muzica şi care luptă pe front”.
 
Tvorchi va spera să repete succesul compatrioţilor de la Kalush Orchestra, care au câştigat concursul din acest an în luna mai, potrivit BBC.
 
Ţara câştigătoare găzduieşte în mod normal evenimentul din anul următor, dar organizatorii au decis că este prea periculos să organizeze Eurovision în Ucraina în 2023. În schimb, Liverpool a fost aleasă să organizeze spectacolul, în numele Ucrainei.
 
De la prima participare a Ucrainei la concursul de cântece, în 2003, aceasta a câştigat de trei ori şi a terminat în afara top 10 doar de şase ori, ceea ce face ca Ucraina să fie una dintre ţările cu cele mai multe succese continue în competiţie.
 
Tvorchi este a cincea trupă dezvăluită pentru ediţia de anul viitor a Eurovisionului.
 
Cipru, Israel, Olanda şi Slovenia şi-au ales şi ele numerele pe care le vor trimite la Liverpool, dar nu au făcut încă publice piesele pe care le vor interpreta.
 
Cele 37 de ţări participante au timp până la sfârşitul lunii martie pentru a-şi confirma cântecele şi artiştii pentru concurs.
 
Marea finală a concursului Eurovision 2023 va avea loc la 13 mai.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici